Home Киноман 14-ти фестивал на българското кино ще се проведе в Прага

14-ти фестивал на българското кино ще се проведе в Прага

14-ти фестивал на българското кино ще се проведе в Прага
Снимка: http://www.bki.cz/

Българският културен институт в Прага, кино „Луцерна” и посолството на България в Чехия отново организират Фестивал на българското кино.

По традиция събитието ще се проведе в кино „Луцерна“ между 17-20 март 2022 г. Акцентът тази година е върху комедийния жанр, ще бъдат представени актуални и много любими филми от българския киноафиш – „Като за последно“ и „Чичо Коледа“ на режисьора Ивайло Пенчев, както и едно от най-обсъжданите заглавия на изминалата година „Голата истина за група „Жигули“, режисирано от Виктор Божинов.

С подчертано присъствие в програмата е и трагикомедията „Бащата“ на Петър Вълчанов и Кристина Грозева, който преди три години спечели най-високото отличие „Кристален глобус“ на международния филмов фестивал в Карлови Вари.

След принудителната двугодишна пауза, заради пандемията от Ковид-19, тази година събитието ще се проведе в присъствието на публика в салона на киното.

Пълната програма на фестивала ще бъде обявена на сайта на Българския културен институт в Прага, както и на Фейсбук страницата на института.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here