spot_img
-0.8 C
София
неделя | 29.01.2023 | 08:01:42

8 от категориите на наградите „Оскар” няма да бъдат връчени на живо

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img

Осем от наградите „Оскар” ще бъдат връчени преди началото на телевизионното излъчване на церемонията, която ще се състои на 27-и март. Причина за това решение са опитите на организаторите да се преборят с падащия рейтинг, отчитан в последните години. 

В писмо, изпратено до членовете на Академията за кинематографично изкуство и наука, президентът ѝ Дейвид Рубин информира, че отличията за монтаж, дизайн на продукция, звук, грим и прически, оригинална музика и трите награди за късометражни филми (документален, игрален и анимационен) ще бъдат раздадени преди началото на прякото излъчване по телевизия ABC.

Така церемонията в театър „Долби” в Холивуд ще започне с един час по-рано от началото на телевизионното предаване. Представянето и изказванията на обявените по-рано осем победители ще бъдат заснети и излъчени по време на тричасовото предаване на живо. Рубин подчертава, че то ще осигури на всеки победител личен „момент за получаване на „Оскар”. Според него промените са необходими за „бъдещото здраве” на най-престижните наградите в света на киното.

„Когато решаваме как да продуцираме „Оскар”-ите, признаваме, че това е телевизионно шоу на живо и трябва да дадем приоритет на зрителите, за да увеличим ангажираността им и да запазим предаването жизнено”, пише в писмото си Рубин. Той също обеща, че обновеното предаване ще бъде „по-стегнато и по-наелектризиращо” заради промяната  на категориите, както и че ще завърши с обявяването на наградата „Оскар” за най-добър филм.

Възможността за изтегляне на някои от 23-те категории на „Оскар”-ите от телевизионното предаване се обсъжда отдавна. През 2019 г. Академията за кинематографично изкуство и наука първоначално планираше да излъчи на запис и в съкратен вариант връчването на четири от наградите – за късометражен игрален филм, операторско майсторство, монтаж, грим и прически. Заради различни реакции обаче идеята отпадна дни преди шоуто. Но рейтингите продължават да падат.

Миналогодишното предаване, което претърпя сериозни промени заради коронавирусната пандемия, привлече вниманието на едва 9,85 млн. зрители – най-ниското отчитано ниво. За сравнение през 2018 г. зрителите са 29,6 млн.

- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
Лилия Христова
Лилия Христоваhttp://www.cultureone.bg
Лилия Христова е журналистка, редактор и медиатор. Завършва  9-та Френска езикова гимназия „Алфонс дьо Ламартин”, а след това и журналистика в Софийски университет „Св. Климент Охридски”. От 2013 г. работи в различни печатни и онлайн медии. През 2017 г. започва да се занимава и с книгоиздаване, а през 2021 г. започва самостоятелна издателска дейност.
Последни
- РЕКЛАМА -spot_img
Вижте още
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here