Home Киноман „Аз съм легенда“ – продължението ще е с Уил Смит и Майкъл Джордан

„Аз съм легенда“ – продължението ще е с Уил Смит и Майкъл Джордан

„Аз съм легенда“ – продължението ще е с Уил Смит и Майкъл Джордан
"Аз съм легенда", снимка: Фейсбук

Продължението на лентата „Аз съм легенда“ се появява цели 15 години след дебюта на първия филм. Очаква се Уил Смит да се завърне на екрана и да си партнира не с кого да е, а със самия Майкъл Джордан.
Историята проследява човек, докато той прекосява пост-апокалиптичния Манхатън, след като генетично модифициран вирус започва да превръща хората във вампири и канибали.
Феновете на „Аз съм легенда“ може би си спомнят, че героят на Смит, д-р Робърт Невил, всъщност загина, убивайки заразените с вирус канибали и себе си във финалната битка. Така защити наскоро разработеното лекарство и новооткритите си приятели. В алтернативен финал обаче, явно героят е успял да оцелее.

„Аз съм легенда“, снимка: Фейсбук


Все още подробностите за сюжета на продължението на „Аз съм легенда“ се пазят в тайна, включително заглавието. Акива Голдсмън, който написа сценария за първия филм, ще е автор и на втория. Лентата имаше огромен успех, когато дебютира през 2007 г., печелейки над 500 милиона долара в световен мащаб. Преди време се заговори за филм-предистория на „Аз съм легенда“, но така и не се стигна до реализацията му.

„Аз съм легенда“, снимка: Фейсбук

Филмът „Аз съм легенда“ е базиран на романа на Ричард Матисън от 1954 г. Това е третата екранизация на романа след „The Last Man on Earth“ от 1964 г. и „The Omega Man“ от 1971 г.

Писателят обаче не е написал втора част на книгата си, което означава, че продължението на филма ще е с напълно нова и оригинална история. Все още не е обявена дата за премиерата, но феновете могат да бъдат нащрек.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here