spot_img
-0.8 C
София
неделя | 29.01.2023 | 07:01:13

„Батман“ оглави бокс-офис класацията на Северна Америка

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img

Филмът „Батман“ на режисьора Мат Рийвс оглави бокс-офис класацията на Северна Америка, регистрирайки приходи от 128,5 милиона щатски долара през изминалия уикенд, съобщи Ройтерс, цит. по БТА.

Това е продукцията с най-голям регистриран приход в рамките на дебютния си уикенд от излизането си на голям екран в САЩ и Канада от началото на годината и втората от началото на пандемията, която реализира приходи от над 100 милиона щатски долара за същото време. Първият беше „Спайдър-мен: Няма път към дома“, който събра 260 милиона щатски долара след излизането си в киносалоните в Северна Америка през декември миналата година.

Безспорен принос за успеха на „Батман“ има актьора Робърт Патисън, който идеално се справи с ролята на супергерой. Така компания „Уорнър брос“ може да покрие огромния си разход от 200 милиона щатски долара за продукцията. Важна роля изигра и фактът, че студиото не пусна новия филм в киносалоните и стрийминг платформата НВО макс, както направи миналата година с другите си филми. „Батман“ ще бъде достъпен за потребителите на НВО макс чак след 45 дни.

Второто място в класацията заема „Uncharted: Извън картата“, който направи през уикенда постъпления в размер на 11 милиона щатски долара. Филмът е създаден по видеоигри на „Сони“, с участието на Том Холанд и Марк Уолбърг, и инкасира постъпления от над 100 милиона щатски долара в трите седмици на голям екран.

Третото място все още се държи от филма „Куче“, с който дебютира режисьорът Чанинг Тейтъм. Постъпленията този уикенд възлизат на 6 милиона щатски долара, а общите приходи от излизането на филма по кината в САЩ и Канада надхвърлят 40 милиона щатски долара.

„Спайдър-мен: Няма път към дома“ също е в първата петица с приходи от 4,4 милиона щатски долара през изминалия уикенд, както и „Смърт край Нил“ по едноименния роман на Агата Кристи – с 2,6 милиона щатски долара постъпления.

- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
Ирен Петрова
Ирен Петроваhttp://www.cultureone.bg
Ирен Петрова е българска журналистка, поетеса и писателка. Завършила е СУ „Св. Климент Охридски” със специалности Онлайн журналистика и медии, Социална педагогика и Авторски театър. Като част от трупата на Театър-лаборатория „Алма Алтер” участва в няколко международни театрални фестивала – в Тунис, Мароко, Иран и Русия. През 2017 г. печели специално отличие за публицистика от фондация „Васа Ганчева” за сериозното ѝ отношение към проблемите на културата и театралната критика, художествената проза и поезията. Автор е на книгите „Процеп към Париж” и „Скъпа Лилит”. Нейни стихотворения са превеждани на английски, френски, италиански, гръцки и турски език. По време на пандемията създава поредицата онлайн четения на поезия (10-минути поезия), в които представя български и чуждестранни поети.
Последни
- РЕКЛАМА -spot_img
Вижте още
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here