spot_img
-0.8 C
София
неделя | 29.01.2023 | 06:01:49

Берлинале няма да бойкотира руското кино, но отказва руски официални делегации

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img

Международният кинофестивал в Берлин обяви, че няма да забрани участието на руски филми в следващото си издание. Фестивалът обаче отказва да приема официални руски делегации.

Организаторите посочват, че не би могло да се очаква от тях да изключват или изолират творци въз основа на тяхната националност. А даже напротив, работата на хората на изкуството често е коректив и критика към режимите и политиките по света.

В изявлението се добавя, че на международния фестивал Берлинале няма да бъдат допускани „официални държавни институции и в този случай – руски институции или делегации, както и подкрепящи режима“.

Украинската филмова академия призова за бойкот на руското кино. Европейската филмова академия и Полския филмов институт подкрепиха апела, както и множество известни украински режисьори и международни институции.

- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
Дарина Шопова
Дарина Шоповаhttp://www.cultureone.bg
Дарина Шопова е родена в София на 13.11.1987г. /паднало се е петък 13 и винаги този ден й носи късмет/. От три годишна съчинява истории и стихове. Майка е на две момиченца. Автор на сценарии, стихове, разкази, реклами, корпоративни и вайръл видеа, филми и ПР кампании. Занимава се с литература, кино и телевизия. Има награди и грамоти от литературни и сценарни конкурси. Заедно с това, участва в литературни четения, творчески академии и семинари. Завършва магистратура „Филмово и телевизионно изкуство“ в Нов български университет. Завършила е бакалавър „Масови комуникации“ в Нов български университет. Преди това е завършила Текстилен техникум и Бизнес колеж. Вярва в силата на усмивката и добротата!
Последни
- РЕКЛАМА -spot_img
Вижте още
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here