Home Музика и танци Боб Дилън издава книга с есета за музиката и любимите си композитори

Боб Дилън издава книга с есета за музиката и любимите си композитори

Боб Дилън издава книга с есета за музиката и любимите си композитори
Боб Дилън, снимка: Chris Pizzello

Боб Дилън – една от най-големите икони в американската поп музика – планира издаването на книга с повече от 60 есета, посветени на музиката, съобщиха от Асошиейтед прес, цит. по БТА.

Книгата е озаглавена „Философия на съвременната песен“ и трябва да излезе на 8 ноември тази година. Това е първата книга, която Дилън издава след „Хроники, том 1“, публикувана през 2004 г.

Освен на музиката, някои от есетата са посветени на известни композитори и текстописци, на които певецът се възхищава. Сред тях са: Стивън Фостър, Елвис Костело, Ханк Уилямс и Нина Симон. В есетата Дилън анализира т. нар. от него капан за лесни рими и обяснява как добавянето на една сричка може да намали въздействието на песента, а също и какво е общото между блуграс музиката и хеви метъла, казват още от Асошиейтед прес.

В изявление Джонатан Карп (президент и главен изпълнителен директор на Simon & Schuster) каза: „Публикуването на калейдоскопично брилянтната работа на Боб Дилън ще бъде международен празник на песните на един от най-великите артисти на нашето време. Философията на съвременната песен можеше да бъде написана само от Боб Дилън. Гласът му е уникален и работата му предава дълбоката му признателност и разбиране на песните, хората, които оживяват в тези песни, и какво означават те за всички нас.”

Дилън е на 80 години, но продължава да записва и да се изявява на концерти. През 2020 г. излезе албумът му „Rough and Rowdy Ways“. През 2016 г. Боб Дилън беше удостоен с Нобелова награда за литература за създаването на нов поетически израз в рамките на голямата американска песенна традиция.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here