spot_img
-0.8 C
София
неделя | 29.01.2023 | 07:01:09

Чуйте трогателния зов на Михаил Баришников за помощ за Украйна

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img

В трогателно видео, публикувано в социалната мрежа Инстаграм, световноизвестният балетист Михаил Баришников отправя зов за помощ за пострадалите във войната в Украйна. Той се обръща към всички нас, които сме свидетели на случващото се и не само можем, но и трябва да извършим човешкия си дълг – да помагаме на нуждаещите се с каквото можем.

„Аз съм Михаил Баришников. Моля всички хора с добра воля да помогнат на засегнатите от войната. Моля ви, помогнете ни да съберем средства, с които да помогнем на бежанците от Украйна.“

Баришников, заедно с писателя Борис Акунин и икономиста Сергей Гуриев, създаде благотворителна платформа, чрез която събира помощи за бежанците. Платформата се казва „Истинска Русия“ и вече е събрала 77 000 лири. Всички събрани средства ще бъдат изпратени на Комитета за спешни случаи при бедствия (DEC).

- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
Ирен Петрова
Ирен Петроваhttp://www.cultureone.bg
Ирен Петрова е българска журналистка, поетеса и писателка. Завършила е СУ „Св. Климент Охридски” със специалности Онлайн журналистика и медии, Социална педагогика и Авторски театър. Като част от трупата на Театър-лаборатория „Алма Алтер” участва в няколко международни театрални фестивала – в Тунис, Мароко, Иран и Русия. През 2017 г. печели специално отличие за публицистика от фондация „Васа Ганчева” за сериозното ѝ отношение към проблемите на културата и театралната критика, художествената проза и поезията. Автор е на книгите „Процеп към Париж” и „Скъпа Лилит”. Нейни стихотворения са превеждани на английски, френски, италиански, гръцки и турски език. По време на пандемията създава поредицата онлайн четения на поезия (10-минути поезия), в които представя български и чуждестранни поети.
Последни
- РЕКЛАМА -spot_img
Вижте още
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here