spot_img
-0.8 C
София
неделя | 29.01.2023 | 08:01:32

„ДЮН: ВТОРА ЧАСТ“ – Всички очакват продължението, което се снима през 2022 г

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img

До края на лятото на 2022 г. Тимъти Шаламе ще се завърне в ролята на Пол Атреидес, а Зендая ще се превъплъти отново в Чани. Това съобщи режисьорът Дени Вилньов, добавяйки, че „Дюн: Втора част“ ще се появи по кината на 20 октомври 2023 г. Това са две години от премиерата на първата част на хитовия филм на 22 октомври 2021 г.

Остин Бътлър води преговори да играе Фейд-Рота. След горещото си превъплъщение в „Елвис“, Остин Бътлър може да си проправи път към „Дюн: Втора част“. Съобщава се, че той преговаря за ролята на Фейд-Рота, злият племенник на барон Владимир Харконен (Стелан Скарсгард) и наследник на империята Харконен.

От снимачната площадка на „Дюн“, снимка: Фейсбук

„Дюн: Втора част“ е продължението на екранната адаптация на Дени Вилньов по романа на Франк Хърбърт. Режисьорът винаги е смятал, че ще заснеме първата книга във филм от две части и не отрича, че има голям шанс да заснеме и трета част по втория роман на Хърбърт Уелс – „Дюн: Месия“.

„По втората книга „Дюн: Месия“ може да се направи наистина впечатляващ филм. Винаги съм виждал, че може да има трилогия.“ – споделя режисьорът.

Вилньов припомня, че от години никой не е вярвал, че може да се направи наистина добра адаптация по книгата и е щастлив, че е успял да докаже, че това е напълно възможно. Казва още, че „Дюн: Втора част“ ще включва повече IMAX кадри.

„С оператора Грейг Фрейзър се влюбихме в този формат и определено има, дори вероятно повече, IMAX кадри във втората част на филма,“ – споделя Вилньов.

От снимачната площадка на „Дюн“, снимка: Фейсбук

Ето и официалното изявление на „Lionsgate“ за продължението „Дюн: Втора част“:
„Legendary има удоволствието да обяви официално продължението „Дюн: Втора част“, чиято основа са невероятните книги, написани от Франк Хърбърт. Нямаше да стигнем до този момент без изключителната визия на Денис Вилньов и невероятната работа на неговия талантлив екип, сценаристите, нашия звезден актьорски състав, нашите партньори от „Warner Bros“ и разбира се, феновете“.

От снимачната площадка на „Дюн“, снимка: Фейсбук

Тоби Емерих, председател на „Warner Bros“ добави в своето изявление: „Дени Вилньов създаде филм, който е както визуално необикновен, така и емоционално прекрасен. Нещо видимо от глобалния успех на филма. Ние сме развълнувани да продължим това пътуване с Денис и неговия актьорски състав и екип, както и с нашите партньори от „Legendary“. Нямаме търпение да покажем следващата част от тази епична приказка по кината през октомври 2023 г.

- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
Дарина Шопова
Дарина Шоповаhttp://www.cultureone.bg
Дарина Шопова е родена в София на 13.11.1987г. /паднало се е петък 13 и винаги този ден й носи късмет/. От три годишна съчинява истории и стихове. Майка е на две момиченца. Автор на сценарии, стихове, разкази, реклами, корпоративни и вайръл видеа, филми и ПР кампании. Занимава се с литература, кино и телевизия. Има награди и грамоти от литературни и сценарни конкурси. Заедно с това, участва в литературни четения, творчески академии и семинари. Завършва магистратура „Филмово и телевизионно изкуство“ в Нов български университет. Завършила е бакалавър „Масови комуникации“ в Нов български университет. Преди това е завършила Текстилен техникум и Бизнес колеж. Вярва в силата на усмивката и добротата!
Последни
- РЕКЛАМА -spot_img
Вижте още
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here