spot_img
-0.8 C
София
неделя | 29.01.2023 | 08:01:29

Ед Шийрън пее Нина Симон пред съда по време на дело за авторски права

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img

Ед Шийрън изнесе серенада на Върховния съд в Лондон в опит да докаже, че не е копирал части от хита си „Shape of You“ от друг изпълнител, съобщава Би Би Си.

Популярният певец е обвинен от изпълнителя Сами Шокри и продуцента Рос О’Донъхю, затова че в песента „Shape of You“ са заимствани стихове и фрази от тяхната песен“Oh Why“, издадена през 2015 г. 

В своя защита Ед Шийрън изпя в съда елементи от песни на Нина Симон и Blackstreet, за да илюстрира, че сходните мелодии са нещо обичайно в поп музиката.

„Ако ги поставите в една и съща тоналност, те ще звучат еднакво“, обясни той.

Шийрън отрича да е чувал песента на г-н Шокри и отхвърли предположението, че приятели може да са му я пуснали, преди да напише Shape of You през октомври 2016 г.

Песента „Shape of You“ стана най-продаваният сингъл през 2017 и е най-стриймваната песен в Спотифай с над три милиарда стриймвания. Тя донесе и награда „Грами“ на Шийрън.

- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
Зарина Василева
Зарина Василеваhttp://www.cultureone.bg
Зарина Василева е дългогодишен журналист, отличена е с престижното отличие „Журналистика за развитие – 2020“. Завършила е „Право“ и „Журналистика и медии”. Към момента е докторант по онлайн журналистика  във Факултета по журналистика и масова комуникация на СУ „Св. Климент Охридски“.
Последни
- РЕКЛАМА -spot_img
Вижте още
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here