spot_img
-0.8 C
София
петък | 27.01.2023 | 02:01:43

Един филм за драматичната история на Гео Милев, високо оценен от критиката

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img

Филмът „Гео Милев в лабиринта на времето” е носител на наградата на критиката от Фестивала на българското документално и анимационно кино „Златен ритон” – за проникновения анализ на вечно актуалния проблем относно сложните и противоречиви взаимоотношения между представителите на интелигенцията и властта в България, както и на Специален диплом – за пълнокръвната картина на времето, в което се разгръща трагичната съдба на гениалния поет.

Филмът е по сценарий на Костадин Бонев и Константин Петров. Режисьор е Костадин Бонев, оператор Алекс Самунджи. Той е създаден 127 години след рождението на поета и включва кореспонденцията му с  Лев Толстой, както и писмата на писателя до най-важните фигури в руската литература.

Костадин Бонев е автор на четири игрални и над 15 документални филми, носител е на много национални и международни отличия. Носител е на награди за документално кино – два пъти лауреат на „Златен ритон” за „Европолис, градът на делтата” и „Вапцаров. Пет разказа за един разстрел”, „Сребърен кентавър” от Фестивала „Послание към човека” в Санкт Петербург за „Писма от долната земя”, PRIX EUROPA за „Търпението на камъка”, наградата на публиката от Лондонския фестивал на документалното кино за „Европолис, градът на делтата”.

- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
Лилия Христова
Лилия Христоваhttp://www.cultureone.bg
Лилия Христова е журналистка, редактор и медиатор. Завършва  9-та Френска езикова гимназия „Алфонс дьо Ламартин”, а след това и журналистика в Софийски университет „Св. Климент Охридски”. От 2013 г. работи в различни печатни и онлайн медии. През 2017 г. започва да се занимава и с книгоиздаване, а през 2021 г. започва самостоятелна издателска дейност.
Последни
- РЕКЛАМА -spot_img
Вижте още
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here