spot_img
-0.8 C
София
неделя | 29.01.2023 | 06:01:04

Емир Кустурица застава начело на Театъра на руската армия

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img

Емир Кустурица ще бъде главен режисьор на Централния академичен театър на руската армия, съобщават руски медии, позовавайки се на Министерството на отбраната на Руската федерация.

Ексцентричният творец е приел предложението на руския министър на отбраната Сергей Шойгу, който е мотивирал предложението с приноса на Кустурица „в съхраняването и развитието на най-добрите традиции на руската култура“.

 „За мен предложението на Сергей Шойгу да стана главен режисьор на театъра е голяма чест. Сцената на театъра на руската армия има голяма история и традиции. Творческите планове за новия ми пост включват поставяне на спектакли по известни филми, например, „Летят жертви“ и „Когато животът беше чудо“, на свой ред изказва благодарност Кустурица.

Той засвидетелства топлото си отношение към руския военен министър още през 2018, когато му посвети песен и я изпълни с групата си The No Smoking Orchestra.

Режисьор, музикант, оспорвана политическа личност, мюсюлманин, приел православието, талантливият сръбски творец остава верен на своята ексцентричност и сега, приемайки поста в особено напрегнат момент заради събитията в Украйна. Кустурица винаги е заявявал открито позициите си за региона. Преди време сподели, че винаги е смятал Крим за руски.

Наричан бунтар, гражданин на света, хронично обиден, скандален, гениален, любимец на Кан, Кустурица проява всичките си прозвища и в своите най-емблематични филми: „Черна котка, бял котарак“, „Ъндърграунд“, „Баща в командировка“. 

Emir Kusturica & The No Smoking Orchestra, Paléo Festival Nyon 2018
- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
Зарина Василева
Зарина Василеваhttp://www.cultureone.bg
Зарина Василева е дългогодишен журналист, отличена е с престижното отличие „Журналистика за развитие – 2020“. Завършила е „Право“ и „Журналистика и медии”. Към момента е докторант по онлайн журналистика  във Факултета по журналистика и масова комуникация на СУ „Св. Климент Охридски“.
Последни
- РЕКЛАМА -spot_img
Вижте още
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here