spot_img
-0.8 C
София
неделя | 29.01.2023 | 06:01:04

Ермитажът в Амстердам прекрати отношения с Ермитажа в Санкт Петербург

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img

Ермитажът в Амстердам, който е музеят на руското изкуство в нидерландската столица, обяви, че прекратява връзките си с Ермитажа в Санкт Петербург, предаде Ройтерс. 

Нидерландският музей събра колекцията си в сътрудничество с най-големия музей в Русия. 

„Заради нашите внимателно изградени отношения… имахме достъп до една от най-известните колекции, която можехме да използваме, за да допълним експозициите си”, се казва в изявление на Ермитажа в Амстердам. 

В него се заявява също, че музеят се е опитал да остане политически неутрален, но „последната атака на Русия в Украйна означава, че този неутралитет не може да бъде запазен”. 

От Ермитажа Амстердам уточняват, че управителният и надзорен съвет е взел решение да се прекрати 30-годишното сътрудничество между двата музея, но изразява надежда, че един ден връзките могат да бъдат възобновени, ако има „промени в Русия”. 

- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
Лилия Христова
Лилия Христоваhttp://www.cultureone.bg
Лилия Христова е журналистка, редактор и медиатор. Завършва  9-та Френска езикова гимназия „Алфонс дьо Ламартин”, а след това и журналистика в Софийски университет „Св. Климент Охридски”. От 2013 г. работи в различни печатни и онлайн медии. През 2017 г. започва да се занимава и с книгоиздаване, а през 2021 г. започва самостоятелна издателска дейност.
Последни
- РЕКЛАМА -spot_img
Вижте още
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here