spot_img
-0.8 C
София
петък | 27.01.2023 | 03:01:03

Фест, посветен на виртуалната реалност през този уикенд

В Resonator, на ул. „20-ти Април" №13 от 12 ч. до 22 ч.

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img

Фестивалът на София е място, където можете да се насладите на върхови технологии, култура и изкуство на едно място. Този път събитието ще се проведе на 12-ти и 13-ти март в Resonator – мултифункционално пространство и единствен по рода си R&D център, който цели да намери иновативни решения, комбинирайки възможностите за бързо прототипиране с приложното обучение.

Снимка: Facebook

Билети: може да намерите онлайн на сайта на bilet.bg или на техните каси тук.

С всеки билет получавате 45 минути, в които ще попаднете на VR филми, интерактивни преживявания, симулатори, виртуални разходки и инсталации.

Снимка: Facebook

Очаквайте скоро програмата, в която са включени произведения от цял свят и най-новото от България. Преживяванията се препоръчват за учащи и възрастни над 16 години. По време на София VR Фест Технократи ще се погрижат за вашите деца, като им предложат демонстрация с водородни автомобили и игри с роботи VEX, LEGO & Sphero. Към вашия билет за София VR Фест, могат да ви придружат до 2 деца на възраст 6-15 години, които да се възползват от тези занятия, докато вие се потопите в интерактивното си изживяване. Родителите, които са с деца, под допустимата възраст, трябва да попълнят формуляр.
Ако искате да научите повече за виртуалната реалност, мета вселената и да се срещнете с професионалисти от областта – може да посетите съпътстващите разговори и дискусии.


Заповядайте 15 минути преди часа, посочен на билета ви, за да се насладите максимално на преживяването.
Събитието се провежда с подкрепата на: ResonatorSofia, RubeculaCC и Национален фонд „Култура“.

За въпроси и контакт с организаторите може да се свържете с vr.lab.bg@gmail.com.

Източник и повече за събитието: тук.

- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
Мария Иванова
Мария Ивановаhttp://www.cultureone.bg
Мария Даниел Иванова завършва 9 ФЕГ „Алфонс дьо Ламартин“, бакалавър е по „Културология“ и магистър по „Културна антропология“ в СУ „Св. Климент Охридски“. Придобива учителска правоспособност по психология и философските дисциплини в средните училища. Към този момент следва докторантура по „Културна антропология“ в СУ „Св. Климент Охридски“, под научното ръководство на проф. Ивайло Дичев. Последните научни изследвания, по които работи, са свързани с ЛАРП, косплей и кибертворчество, в частност меметата като феномен на културата. Автор е на книгата „Ролевите игри на живо. Живот in и off game“, резултат от дипломната ѝ работа за придобиване на бакалавърска степен. Изследователските ѝ интереси са в областта на дигиталните медии, градската история, младежките култури и визуалните изкуства. Занимава се с любителска фотография и създава авторски документални филми.
Последни
- РЕКЛАМА -spot_img
Вижте още
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here