spot_img
-0.8 C
София
неделя | 29.01.2023 | 08:01:20

Филмът „Свободни на този или на онзи свят“  показва личните вещи на Раковски

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img

На 16 февруари от 18:30 ч. в Аулата на НАТФИЗ ще бъде прожекцията на документалния филм „Свободни на този или на онзи свят“. Автор на филма е журналистът от БНТ – Йордан Димитров, а проектът е на инициативата „България от край до край“.

Знаковата среща на Васил Левски и Георги Раковски в Белград през 1862 година, решаващата роля за Освобождението на България, ще оживее на екрана.

12 чети с 12 знамена: Що е Свобода и как се воюва за нея Саможертвата, паметта и завета коментират проф. д-р Пламен Митев и проф. д-р Пламен Павлов. Дискусията ще продължи и след края на прожекцията с гостите и възпитаниците на НАТФИЗ.

Във филмовата лента са заснети личните вещи на Раковски – балтонът, пушката и личното му тефтерче, което се пази в трезора на Народната банка.

Сценарист и режисьор на „Свободни на този или на онзи свят“ е Йордан Димитров, оператор е Михаил Врабчев, а продуцент Надя Обретенова.

Ролята на Васил Левски е поверена на Марио Василев, а другите два образа се изпълняват от настоящи възпитаници на Сценичния факултет на НАТФИЗ Теодор Каракачанов – Георги Раковски  и Николай Марков – легионерът.

- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
Зарина Василева
Зарина Василеваhttp://www.cultureone.bg
Зарина Василева е дългогодишен журналист, отличена е с престижното отличие „Журналистика за развитие – 2020“. Завършила е „Право“ и „Журналистика и медии”. Към момента е докторант по онлайн журналистика  във Факултета по журналистика и масова комуникация на СУ „Св. Климент Охридски“.
Последни
- РЕКЛАМА -spot_img
Вижте още
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here