spot_img
-0.8 C
София
неделя | 29.01.2023 | 08:01:04

Френският актьор Ален Пайен ще играе в София на 170-годишнината от рождението на Мопасан

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img

На 25 и 26 февруари асоциация за Култура „Артавенир“ и продуцентска къща „Ажур Пико“ ще представят на Камерна сцена „Славянска беседа“ спектакъла „Невинен до доказване на противното“ по Ги Дьо Мопасан с участието на Ален Пайен. Режисирано от Катрин Беняму, представлението отбелязва 170 години от рождението на големия френски писател Ги дьо Мопасан.

Ги дьо Мопасан (1850 – 1893) е сред най-влиятелните автори в световната литература. Майсторът на късия разказ, макар и роден преди 170 години, продължава да бъде актуален и днес.

Снимка: Френски културен институт

Ален Пайен е завършил престижната Парижка театрална академия (Conservatoire National Supérieur d’Art Dramatique de Paris) през 1984 г. с преподаватели видни имена на театралното изкуство като Jean-Pierre Miquel, Viviane Théophilidès, Daniel Mesguish и Francis Girod. От 2013 година е част от трупата на Парижкия театър Théâtre de la Huchette. Успоредно с театъра Ален Пайен участва и във филмови продукции.

След спектакъла ще се проведе среща с актьора. Ще има и музика на живо от трио изпълнители: Морган Десислава – вокал, Барбара Арну – пиано и Филип Александров – тромпет. Програмата включва музика от репертоара на: Чарлз Трене, Коул Портър, Ела Фицджералд, Шарл Азнавур, Ефит Пиаф и др.

Представлението се играе на френски език, със субтитри на български език.

Аlain-Payen
Ален Пайен, снимка: Facebook
- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
Ирен Петрова
Ирен Петроваhttp://www.cultureone.bg
Ирен Петрова е българска журналистка, поетеса и писателка. Завършила е СУ „Св. Климент Охридски” със специалности Онлайн журналистика и медии, Социална педагогика и Авторски театър. Като част от трупата на Театър-лаборатория „Алма Алтер” участва в няколко международни театрални фестивала – в Тунис, Мароко, Иран и Русия. През 2017 г. печели специално отличие за публицистика от фондация „Васа Ганчева” за сериозното ѝ отношение към проблемите на културата и театралната критика, художествената проза и поезията. Автор е на книгите „Процеп към Париж” и „Скъпа Лилит”. Нейни стихотворения са превеждани на английски, френски, италиански, гръцки и турски език. По време на пандемията създава поредицата онлайн четения на поезия (10-минути поезия), в които представя български и чуждестранни поети.
Последни
- РЕКЛАМА -spot_img
Вижте още
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here