Home Музика и танци Група Остава отбелязва 30 години на сцената с турне и нов албум

Група Остава отбелязва 30 години на сцената с турне и нов албум

Група Остава отбелязва 30 години на сцената с турне и нов албум

Тази година една от най-емблематичните български банди Остава отбелязва 30 години на музикалната сцена с национално турне под наслов „30 години Остава” и нов шести студиен албум.

Отбелязването на годишнината им стартира ударно с видео към най-новия сингъл „Мама” и анонсиране на първите дати на големите им концерти. На 20-и май в Sofia Live Club ще бъде официалната промоция на новия албум на групата, на 20-и септември Остава ще съберат феновете си и в Античния театър в Пловдив, а на 7-и октомври турнето им ще приключи с голям концерт в Зала 1 на НДК в София.

Повече дати и градове от списъка с концерти ще бъдат обявени допълнително. В новото си парче музикантите възпяват майката, а любовта и разочарованието са водещата линия в лириките. Текстът и музиката на песента са дело на Свилен. За аранжиментите Остава продължават да работят съвместно с Георги Станев. Във видеото участват над 40 човека и е заснето в галерия „Доза”. Идеята за клипа отново е на съпругата на Свилен – Невена Спасова и е доста интригуваща. Всички участници са заснети без лица и са доста разсъблечени, но това е само намигване към разкриването на сюжетната линия.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here