Home Картини от една изложба Художници от цял свят изразяват подкрепата си към Украйна с емоционални илюстрации

Художници от цял свят изразяват подкрепата си към Украйна с емоционални илюстрации

Художници от цял свят изразяват подкрепата си към Украйна с емоционални илюстрации
Илюстрация на zozozosia

Светът е в шок от случващото се в Украйна. Никой не си е представял, че в 21 век ще сме свидетели на подобна безумна война. Руската армия нахлу с войски, самолети и ракети, насочени към градове и летища в украинската страна. Военното действие трагично бележи „най-съществената европейска война в последните 80 години“. Ужасно е да гледаш инвазията през телефона или компютъра си, а още по-ужасно е да го гледаш да се случва на живо пред очите ти – в собствената страна, собствения град и собствения дом.

Изкуството се доказва отново и отново като помощник в изразяването на тези чувства. Артисти от цял свят се опитват да окажат поне морална подкрепа на украинците чрез своите емоционални илюстрации. Акварелната картина на Касия Рубин показва как жена, държаща украинския флаг, гледа към хоризонта, докато слънцето се издига над абстрактния пейзаж. Близо до нея стоят знамената на други страни. „Аз съм полякиня, но живея във Франция. Тази картина е моята реакция към атаката в четвъртък сутринта. Направих я бързо, от дъното на душата си, с надеждата да провокирам действия от други страни. Всеки вижда какво се случва. Мир и любов за Украйна!“

Ето някои от илюстрациите на артисти от цял свят, които изразяват подкрепата и надеждата си, че войната ще приключи възможно най-скоро.

https://www.instagram
https://www.instagram.com/p/CaabwxwKQ7-/?utm_source=ig_embed
Източник: mymodernmet.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here