spot_img
-0.8 C
София
петък | 27.01.2023 | 02:01:08

Художници от цял свят изразяват подкрепата си към Украйна с емоционални илюстрации

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img

Светът е в шок от случващото се в Украйна. Никой не си е представял, че в 21 век ще сме свидетели на подобна безумна война. Руската армия нахлу с войски, самолети и ракети, насочени към градове и летища в украинската страна. Военното действие трагично бележи „най-съществената европейска война в последните 80 години“. Ужасно е да гледаш инвазията през телефона или компютъра си, а още по-ужасно е да го гледаш да се случва на живо пред очите ти – в собствената страна, собствения град и собствения дом.

Изкуството се доказва отново и отново като помощник в изразяването на тези чувства. Артисти от цял свят се опитват да окажат поне морална подкрепа на украинците чрез своите емоционални илюстрации. Акварелната картина на Касия Рубин показва как жена, държаща украинския флаг, гледа към хоризонта, докато слънцето се издига над абстрактния пейзаж. Близо до нея стоят знамената на други страни. „Аз съм полякиня, но живея във Франция. Тази картина е моята реакция към атаката в четвъртък сутринта. Направих я бързо, от дъното на душата си, с надеждата да провокирам действия от други страни. Всеки вижда какво се случва. Мир и любов за Украйна!“

Ето някои от илюстрациите на артисти от цял свят, които изразяват подкрепата и надеждата си, че войната ще приключи възможно най-скоро.

https://www.instagram
Източник: mymodernmet.com
- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
Ирен Петрова
Ирен Петроваhttp://www.cultureone.bg
Ирен Петрова е българска журналистка, поетеса и писателка. Завършила е СУ „Св. Климент Охридски” със специалности Онлайн журналистика и медии, Социална педагогика и Авторски театър. Като част от трупата на Театър-лаборатория „Алма Алтер” участва в няколко международни театрални фестивала – в Тунис, Мароко, Иран и Русия. През 2017 г. печели специално отличие за публицистика от фондация „Васа Ганчева” за сериозното ѝ отношение към проблемите на културата и театралната критика, художествената проза и поезията. Автор е на книгите „Процеп към Париж” и „Скъпа Лилит”. Нейни стихотворения са превеждани на английски, френски, италиански, гръцки и турски език. По време на пандемията създава поредицата онлайн четения на поезия (10-минути поезия), в които представя български и чуждестранни поети.
Последни
- РЕКЛАМА -spot_img
Вижте още
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here