spot_img
-0.8 C
София
неделя | 29.01.2023 | 07:01:25

Изключиха Русия от „Евровизия“

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img

Музикалният конкурс „Евровизия“ тази година ще се проведе на 14 май в Торино, Италия и ще бъде без участието на Русия. Това обяви Европейският съюз за радио и телевизия. Причината е нападението на Руски войски над Украйна.

Това решение бе взето, след като няколко обществени радиотелевизионни компании поискаха изключването на Руската държава. Украйна, Дания, Литва, Швеция, Нидерландия и Норвегия призоваха руското участие да бъде спряно. Финландия отказа да изпрати свой представител във формата, ако Русия участва в конкурса.

Официално заявление на Евровизия

„Решението отразява загрижеността, че в светлината на безпрецедентната криза в Украйна, включването на руски участник ще срине престижа на конкурса“ – заявиха от Европейския съюз за радио и телевизия.

Микола Чернотицки – председател на украинската държавна  радио и телевизионна компания „Суспилне“, пише в писмото си до Европейският съюз за радио и телевизия: „Руското участие в „Евровизия“, като нашественик и нарушител на международното право подкопава самата идея на конкурса“.

Поради нападението над Украйна Русия бе изключена и от редица спортни състезания. Със своите 23 участия в „Евровизия“, Русия печели конкурса през 2008г. с песента на Дима Билан „Believe“.

- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
Дарина Шопова
Дарина Шоповаhttp://www.cultureone.bg
Дарина Шопова е родена в София на 13.11.1987г. /паднало се е петък 13 и винаги този ден й носи късмет/. От три годишна съчинява истории и стихове. Майка е на две момиченца. Автор на сценарии, стихове, разкази, реклами, корпоративни и вайръл видеа, филми и ПР кампании. Занимава се с литература, кино и телевизия. Има награди и грамоти от литературни и сценарни конкурси. Заедно с това, участва в литературни четения, творчески академии и семинари. Завършва магистратура „Филмово и телевизионно изкуство“ в Нов български университет. Завършила е бакалавър „Масови комуникации“ в Нов български университет. Преди това е завършила Текстилен техникум и Бизнес колеж. Вярва в силата на усмивката и добротата!
Последни
- РЕКЛАМА -spot_img
Вижте още
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here