Home Музика и танци Известни френски музиканти се обединиха в концерт „Заедно за Украйна”

Известни френски музиканти се обединиха в концерт „Заедно за Украйна”

Известни френски музиканти се обединиха в концерт „Заедно за Украйна”

Специална концертна вечер за мир се проведе във Френското радио в Париж. Под надслов „Обединени за Украйна” известни музиканти от света на класиката и попмузиката ще дарят изкуството си в подкрепа на страдащото население и бежанците от Украйна. 

„Два часа и половина музика за бедстващата под бомбите Украйна” – така музикантите във Франция се обединиха, за да издигнат гласа си срещу войната. Благотворителното събитие включва два концерта едновременно, излъчвани на живо по националните радио- и телевизионни канали. 

Сред участниците са Паскал Обиспо, Жюлиен Клер, Зази, група Индошин, като всеки от тях ще изпълни подходяща песен за отказ от войната и призив за мир. Паралелно в голямата  аудиторията програмата е класическа: участват хоровите състави на радиото, сред солистите са певицата Патрисия Петибон, френско-грузинската пианистка Катя Буниатишвили, както и един символичен дует балетисти: украинецът Денис Черевичко и рускинята Олга Шелпанова.

Концертът е подготвен само за три дни, а събраните средства ще бъдат предоставени на Червения кръст за помощ на украинците. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here