Home Детски кът Класиката на Дисни „Цар Лъв“ с ново продължение

Класиката на Дисни „Цар Лъв“ с ново продължение

Класиката на Дисни „Цар Лъв“ с ново продължение
Цар Лъв, снимка: Фейсбук

От филмовото студио „Дисни“ потвърдиха, че работят върху продължението на римейка на вечната анимационна класика „Цар Лъв“ под режисурата на Бари Дженкинс („Moonlight“ и „If Beale Street Could Talk“).

Лентата имаше огромен успех, когато преди няколко години се появи на бял свят и завладя големите филмови форуми. Тогава още беше ясно, че ще последва и втора част. Продължението на „Цар Лъв“ ще разкаже историята на младите Муфаса и Скар, преди Муфаса да стане крал.

„Израснах с тези герои, те означават толкова много за мен… Кралете не просто се раждат, те не са просто създадени. Те трябва да станат които са чрез поредица от събития, в които много хора могат да припознаят себе си. Така че от тази гледна точка, това се вписва много добре с всичко останало, което съм правил.“ – сподели Дженкинс. Като добави още, че сценарият го е грабнал още в момента, в който го е прочел.

Римейк на „Цар Лъв“, 2019 г., Дисни, снимка: Фейсбук

„Агентите ми ми изпращат много сценарии. Когато дойде този, строго секретно, бях много скептичен… Прочетох сценария и след около 40 страници се обърнах към Лулу Уанг и казах: „По дяволите, това е добро!“ И докато продължавах да чета, все повече се отдалечавах от тихото гласче в мозъка ми, което казваше: „О, режисьор като теб не прави филм като този“. Тези герои, тази история са невероятни,“ – допълня Дженкинс.

Реализирането на филма тепърва предстои, но бе обявено, че Арон Пиер ще озвучава Муфаса, а Келвин Харисън-младши ще озвучи Скар.

Ханс Цимер пък се завръща във франчайза, за да работи отново върху саундтрака с помощта на Фарел Уилямс и Никълъс Брител.

„Цар Лъв“, първият от трите анимационни филми, 1994 г., Дисни, снимка: Фейсбук

Един от най-великите анимационни филми за всички времена с едни от най-сериозните и любими саундрак и герои ще се завърне съвсем скоро на големия екран. Какво ще се случи в новата история за „Цар Лъв“ феновете ще разберат скоро.

Предстои да бъдат обяви подробности за новия филм.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here