Home Настолна книга Купете или дарете книга, за да помогнете на Украйна

Купете или дарете книга, за да помогнете на Украйна

Купете или дарете книга, за да помогнете на Украйна
Купи книга в помощ на Украйна - постер, снимка: Facebook

Тази неделя, 20 март от 11:00 до 17:00 часа заповядайте на благотворителния книжен базар в Централното Фоайе на Ректората на СУ (вход откъм стълбите на бул. Васил Левски). Всички приходи от продадените книги ще бъдат дарени на БЧК в помощ на пострадалите в Украйна.

Благотворителният базар се осъществява благодарение на група доброволци и Студентски Съвет към Софийски Университет „Св. Климент Охридски“.

Аулата на СУ „Св. Климент Охридски“, източник: Wikipedia

Как да участвате:

Донесете своите книги, които си търсят нова библиотека и ги дарете на входа при доброволците – те ще се погрижат да ги изложат на видно място. Приемат се книги през целия ден. Организаторите ще бъдат признателни, ако дарите книги в много добро състояние, по-съвременни и издавани последните 10-15 години.

Купи книга в помощ на Украйна – постер, снимка: Facebook

Може да донесете книги на български и английски – приемат се проза, поезия, детски книжки, специализирана литература, албуми и селектирани списания.

Бихте могли да разгледате изложените заглавия и да изберете това, на което искате да дадете втори живот. Всички книги, списания и албуми ще се продават на цени от 5 или 10 лева. Дарете сумата в запечатаните урни – винаги можете да дадете повече, защото каузата е от значение.

Как можете да помогнете:
Споделете събитието във Facebook, Instagram, Twitter, на своя личен уебсайт или форум. Донесете поне една книга – колкото повече – толкова по-добре. Ще се приемат книги от 10 ч. сутринта, а официално вратите на базара ще бъдат отворени в 11 ч.

Книгите, които няма да бъдат продадени, ще бъдат дарени на библиотеки и читалища в страната.

Студентски Съвет към СУ „Св. Климент Охридски“ е взел всички необходими мерки за безопасност и сигурност по време на събитието.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here