spot_img
-0.8 C
София
неделя | 29.01.2023 | 07:01:27

Купете картините с котки и други герои на Валентина Попова в помощ на украинските бежанци

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img

Валентина Попова има седем самостоятелни изложби и няколко участия в общи. От 14-и март във фоайето пред първо студио на БНР са подредени над 30 картини на Валентина Попова. Третата ѝ изложба в Националното радио е изцяло с благотворителна цел. Всички средства от закупените картини ще бъдат дарени за нуждите на украински бежанци, които БНР приютява в своя почивен дом в Китен.

Валентина Попова, снимка: bnr.bg

Валя рисува от дете, но заниманията ѝ стават по-сериозни, когато иска да учи архитектура. Не успява, завършва социология, но не спира с експериментите с боите и четката, които прави понякога… и без четка. През годините преминава през различни периоди: син, лилав, зелен, създава радващи окото уникални съчетания от цветове. Неизменна остава любовта ѝ към котките – от картините ѝ надничат и многоцветни опашати рошльовци.

Валентина Попова работи в различни стилове, нейно вдъхновение са космосът, природата и китайската хилядолетна култура. Напоследък в творбите ѝ присъстват обикновени предмети, вплетени в общата композиция по необичаен начин.

По време на първата си изложба през 2018 г. тя дари средства от продажбата на свои картини на Фонда за лечение на журналисти.

- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
Лилия Христова
Лилия Христоваhttp://www.cultureone.bg
Лилия Христова е журналистка, редактор и медиатор. Завършва  9-та Френска езикова гимназия „Алфонс дьо Ламартин”, а след това и журналистика в Софийски университет „Св. Климент Охридски”. От 2013 г. работи в различни печатни и онлайн медии. През 2017 г. започва да се занимава и с книгоиздаване, а през 2021 г. започва самостоятелна издателска дейност.
Последни
- РЕКЛАМА -spot_img
Вижте още
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here