spot_img
-0.8 C
София
неделя | 29.01.2023 | 08:01:11

Международен конкурс за детска рисунка „Слънчевите руни в българските носии и тъкани”

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img

До 30 март 2022 г. най-младите творци могат да участват със свои творби на тема: шевица, родова история и родословно дърво в Международния конкурс за детска рисунка „Слънчевите руни в българските носии и тъкани – Силистра 2022”, който се провежда за тринадесети път.

Децата могат да изпращат материалите си на имейл:  slancheviruni@gmail.com

Амбицията на организаторите е да стимулират младите хора да открият красотата на символите и орнаментите в народните носии. Да отворят скриновете на баба или да потърсят в местния музей, за да покажат най-красивото от носиите в родния им край, да открият корените на своя род и да направят родословното дърво, с което да се гордеят.

Така децата и младежите ще научат особено интересни факти за стилистиката в българския фолклор и ще успеят да  съхранят самобитната българска традиция и култура.

В конкурса се приемат следните жанрове: живопис и графика, приложно изкуство и колажи, родословно дърво на автора, снимка с носия, компютърна графика и презентация, българска азбука и текстове на Глаголица и Кирилица.

Повече информация за условията за участие във Фейсбук страницата на конкурса.

- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
Зарина Василева
Зарина Василеваhttp://www.cultureone.bg
Зарина Василева е дългогодишен журналист, отличена е с престижното отличие „Журналистика за развитие – 2020“. Завършила е „Право“ и „Журналистика и медии”. Към момента е докторант по онлайн журналистика  във Факултета по журналистика и масова комуникация на СУ „Св. Климент Охридски“.
Последни
- РЕКЛАМА -spot_img
Вижте още
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here