spot_img
-0.8 C
София
петък | 27.01.2023 | 02:01:24

„Междузвездни войни“ продължава в сериал за Оби Уан Кеноби + трейлър

Очакваме през май

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img

Сериалът за Оби Уан Кеноби най-накрая има официална дата на премиерата си и трейлър. Беше пуснат и първи кадър от завръщането на Хейдън Кристенсен като Дарт Вейдър.

Снимка: Facebook

Освен това ще видим (не)познати злодеи от поредицата, които ще са на лов за Оби-Уан Кеноби. Една от най-големите изненади за феновете ще бъде една съвсем нова планета от „Междузвездни войни“, с която феновете ще могат да се запознаят.

Кога да очакваме сериала?

Сериалът за Оби-Уан Кеноби най-накрая има премиерна дата – 25-ти май 2022 г. На този ден се навършват 45 години, откакто „Междузвездни войни: Нова надежда“ излезе по кината. Първоначално за датата стана ясно от вече изтрит туит преди да излезе официалното съобщение. Официален плакат също придружава обявяването на датата на излизане.

Снимка: Facebook

Първият тийзър трейлър е вече тук!

Трейлърът ни запознава с текущата задача на Оби-Уан: да бди над Люк Скайуокър. Но това няма да е лесно. По петите на майстора джедай е инквизитор на име Рева, изигран от Моузес Инграм (Кралицата Гамбит). Към нея се присъединява Рупърт Френд, който ще влезе в ролята на Великия инквизитор, натоварен със задачата да докара джедаите в галактика след Орден 66.
Въпреки че трейлърът не издава почти нищо, той подготвя преминаването на Оби-Уан от примитивния живот на Татуин към такъв – отвъд звездите, към една съвсем нова планета – Дайю.

Ето и тийзър трейлъра на сериала „Оби Уан Кеноби“:

„Тук има нощен живот с графити, който е някак edgy. Просто има различен филм и различно усещане“

каза писателят Джоби Харолд пред Entertainment Weekly за новата планета на „Междузвездни войни“. И, да, това е същински „Дуел на съдбите“, като самият Джон Уилямс композира темата на сериала.

Преди официалния трейлър Disney Plus Day представи игра, която ни дава предварителна представа. Разкрито е концептуалното изкуство на продукцията, включително зрелищната сцена на дуела между Оби-Уан и Анакин.

Снимка: Facebook

„Има жажда за това този герой да се върне. Феновете чакаха достатъчно дълго.“

споделя Юън Макгрегър, „Това е едно изключително мрачно време, в което влизаме чрез героя“, добавя режисьорът Дебора Чоу. „Да си джедай – не е безопасно, там има също така ловци на джедаи.“

Изглежда, че „отправната точка“ за историята ще бъде Оби-Уан, натоварен със задачата да защити Люк Скайуокър на Татуин. И, разбира се, Дарт Вейдър има своето запазено място. „Не бихме могли да разкажем историята на Оби-Уан Кеноби, без да се обърнем към Анакин или Вейдър“, казва Чоу.

Кой се присъединява към Юън Макгрегър в една далечна, далечна галактика?

Разбира се, сериалът за Оби-Уан не би бил същият без самия Юън Макгрегър, който се завръща в същата роля.

Снимка: Facebook

Освен него останалият актьорски състав също ще бъде доста впечатляващ, въпреки че открояващото се име е Хейдън Кристенсен. Той ще повтори ролята си на Дарт Вейдър, отбелязвайки първото екранно появяване на актьора в „Междузвездни войни“ след „Отмъщението на ситите“ от 2005 г. Entertainment Weekly дори пусна първата визия на ситския лорд в поредицата за Оби-Уан Кеноби.

Джоел Еджъртън трябва да играе чичото на Люк Скайуокър, Оуен, а Бони Пиесе играе лелята на Люк, Беру. Моузес Инграм („Гамбитът на кралицата“) играе инквизитор на име Рева, а Рупърт Френд играе Великия инквизитор.

Снимка: Facebook

Докато останалата част от актьорите се пази в тайна, следните определено ще се появят: Кумаил Нанджиани („Вечни“), Индира Варма („Игра на тронове“), О’Шия Джаксън-младши („Просто милост“), Сунг Канг, който изглежда играе друг инквизитор („Бързи и яростни“), Симоне Кесел („Terra Nova“) и Бени Сафди (съдиректор на „Нешлифовани диаманти“). Надяваме се и други герои от наследството на „Междузвездни войни“ да се присъединят към чичо Оуен и Беру. Един, който за жалост със сигурност няма да участва, е актьорът на Джар Джар Бинкс Ахмед Бест.

Той каза в Туитър:

„Благодаря за любовта, но аз няма да бъда в тази поредица. Колкото и да ми се иска да бъда част от нея. Но се вълнувам да видя как хора, които много обичам, отново правят заедно страхотни неща.“

Завръщането на Дарт Вейдър

Голямата новина в заглавието е, че историите и мечовете на Оби-Уан Кеноби и Дарт Вейдър ще се пресекат още веднъж.

Разбира се, Оби-Уан е на по-високо стъпало от последната им съдбоносна среща: той победи бившия си чирак и го остави мъртъв в Мустафар, въпреки че тялото му беше възстановено и поддържано живо от нов комплект кибернетична броня. Така се ражда Дарт Вейдър.

Но Дарт Вейдър от „Отмъщението на ситите“ и унищожаващият планети злодей от „Нова надежда“ са два много различни звяра.

Освен, че ще има десетгодишен скок във времето, президентът на Lucasfilm Катлийн Кенеди намекна, че ще получим „реванша на века“ (цит. StarWars.com). Още един сблъсък с Оби-Уан на Татуин може напълно да затвърди Вейдър като злодей, който познаваме и обичаме… да мразим.

Макгрегър също добави (цит. ComicBook.com), че последната задача на Оби-Уан след събитията от предисториите е, както се очаква, да се грижи Люк Скайуокър да е в безопасност. Това изглежда потвърждава, че новото предизвикателство ще се случи на планетата близнак на слънцето Татуин – въпреки че режисьорът Дебора Чоу намекна за Disney Plus Day, че това е само „отправна точка“ на историята.

Снимка: Facebook

Развръзката и спойлери от Макгрегър

Както можете да си представите по-нататъшните детайли на сюжета се пазят в тайна, по-здраво от хватката на Сарлаак. Кристенсън заяви, че ще работи отново с Юън Макгрегър и по подобен тайнствен начин Макгрегър каза за Jimmy Kimmel Live, че е заснел определена сцена със специален човек, когото няма да назове. Шотландецът каза още пред Men’s Journal, че арката на Оби-Уан ще бъде „интересна“, тъй като той се примирява с някои загуби.

Макгрегър посочи още, че феновете на „Междузвездни войни“ ще се насладят на сериала през май, когато той ще излезе официално. „Мисля, че не е тайна, че Хейдън Кристенсен се завръща и трябва да играем сцени заедно – отново като Оби-Уан Кеноби и Анакин Скайуокър, и е просто фантастично да работя с него отново“, каза Макгрегър пред Forbes.

Снимка: Facebook

„Няма да издавам повече нищо друго за сюжета, само мисля, че наистина ще удовлетвори феновете на „Междузвездни войни“. Винаги съм чувствал, че има история между Епизод 3 „Отмъщението на ситите“, където играх Оби-Уан и Епизод 4 „Нова надежда“, където Алек Гинес е Оби-Уан Кеноби. Сценаристите на сериала за Оби-Уан Кеноби и Деб (Дебора Чоу) и всички ние мислим, че създадохме много добър сюжет. Мисля, че хората ще го харесат.“

Сериалът вероятно ще преодолее пропастта към „Нова надежда“ и ще покаже как Оби-Уан става бдителен защитник на Татуин в ерата след поръчката 66. Появата на Империята при Палпатин също е взета предвид. Присъствието на инквизиторите може да направи така, че Оби-Уан да е все по-изолиран и в недостиг на съюзници. В съчетание с вероятното обучение на Вейдър и използването на неговите сили от Тъмната страна, всичко това води до интригуваща битка на неизследвана територия.

Макгрегър потвърди още, че някои по-познати лица ще се появят отново. В епизод от сериала „Актьори на актьорите“ на Variety Макгрегър каза: „Трябваше да мина покрай двама стормтрупъри. Разбрах, че никога не съм взаимодействал със стормтрупъри, защото моите бяха клонинги, разбирате ли? Това беше Армията на клонингите. Така че аз никога не съм виждал истински стормтрупър. Когато се докоснах до тази сцена, се обърнах и отново бях на 6 години.“

Той добави: „Чувствах се сякаш отново съм дете, защото бях толкова близко до това, изплаших се, разбирате ли? Толкова беше лудо. И тогава попитах: „Имаше ли стормтрупъри в моите филми? Защото не мисля, че съм виждал истински стормтрупър преди. Отговориха ми: „Не, не, те не бяха стормтрупъри, те бяха клонинги.“ И Jawas, имах сцена с малка Jawa.“

След като снимките приключиха, някои от членовете на актьорския състав погъделичкаха любопитството на феновете какво да очакват от шоуто.

„Все още не сме виждали точно това нещо в Междузвездни войни“

„Това е като нова версия на герой от „Междузвездни войни“, който сме виждали преди.“

Сунг Канг разкри пред Screen Rant, че неговият герой има лазерен меч, докато Макгрегър каза пред Deadline: „Приключихме със снимките на нашия сериал и беше наистина, наистина много забавно. Истински ми хареса да работя с (режисьора/изпълнителния продуцент) Дебора Чоу и мисля, че няма да разочароваме зрителите,“ каза той зад кулисите. „Новата технология, която използвахме, за да го направим, е страхотна и беше различно изживяване от това да работя за оригиналните три филма.“

Дебора Чоу, снимка: Wikipedia

Какво място заемат действията в сериала за Оби Уан Кеноби спрямо хронологията на „Междузвездни войни“?

Въпросът, свързан с това кога точно се случват действията в „Междузвездни войни“, е почти винаги трънлив. И тук ситуацията е не по-малко объркваща. Lucasfilm потвърди, че сериалът за Оби-Уан Кеноби се развива 10 години след „Отмъщението на ситите“. Ако „Отмъщението на ситите“ се случва през 19 BBY (19 години преди битката при Явин, фокусната точка в календара във вселената и препратка към годината, в която първата „Звезда на смъртта“ е унищожена в „Нова надежда“), Оби – Серила за Уан се развива в 9 BBY. Това са цели девет години преди „Нова надежда“ и, ако следите, около 18 години преди събитията от „Мандалорецът“ и „Книгата на Боба Фет“.

Ексклузивно: снимки от сета!

Още добри новини – има и снимки от сета на Оби Уан Кеноби. Те идват с любезното съдействие на Just Jared и всъщност не издават нищо: всички костюми са добре скрити.

Снимка: Facebook

Означава ли това, че можем да очакваме някои интересни нови избори за костюма на Оби-Уан? Не е ясно. Изглежда обаче, че Индира Варма носи дрехи в имперски стил, което предполага, че може да играе злодей.

Снимка: Facebook

Кои са създателите на сериала и колко епизода да очакваме?

Дебора Чоу, която режисира два епизода на „Мандалорецът“, ще ръководи целия сериал. Поредицата ще бъде написана от Джоби Харолд, който е известен с авторските си заслуги за „Крал Артур: Легенда за меча“ и „Армията на мъртвите“.

За разлика от сезоните от по общо 8 епизода на „Мандалорецът“, броят на епизодите от сериала Obi-Wan е малко по-малък. Макгрегър каза пред Men’s Journal, че ще гледаме шест едночасови епизода.

Източник: GamesRadar.

- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
Мария Иванова
Мария Ивановаhttp://www.cultureone.bg
Мария Даниел Иванова завършва 9 ФЕГ „Алфонс дьо Ламартин“, бакалавър е по „Културология“ и магистър по „Културна антропология“ в СУ „Св. Климент Охридски“. Придобива учителска правоспособност по психология и философските дисциплини в средните училища. Към този момент следва докторантура по „Културна антропология“ в СУ „Св. Климент Охридски“, под научното ръководство на проф. Ивайло Дичев. Последните научни изследвания, по които работи, са свързани с ЛАРП, косплей и кибертворчество, в частност меметата като феномен на културата. Автор е на книгата „Ролевите игри на живо. Живот in и off game“, резултат от дипломната ѝ работа за придобиване на бакалавърска степен. Изследователските ѝ интереси са в областта на дигиталните медии, градската история, младежките култури и визуалните изкуства. Занимава се с любителска фотография и създава авторски документални филми.
Последни
- РЕКЛАМА -spot_img
Вижте още
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here