Home Музика и танци Милица Гладнишка е в ЕуФурия

Милица Гладнишка е в ЕуФурия

Милица Гладнишка е в ЕуФурия
Милица Гладишка и Мишо Йосифв секстет, снимка: Facebook

Актрисата и певица Милица Гладнишка и музикантите от Михаил Йосифов секстет се качват на сцената на „София лайв клуб“ на 26 февруари за първия си за годината съвместен концерт с името „ЕуФурия“. 

Ето какво пишат те:

„Концерт на име ЕуФурия. Име с граматическа грешка? Или с печатна? Може би с психологическа? Чудато име, което обаче правилно вмъква фурията като асоциация, която отговаря на темперамента на участниците в този сценичен пожар.

Снимка: Facebook

В този концерт спектакъл стихиите се разгръщат и ще чуем знаменития глас не само на Милица, а и на Михаил Йосифов, Велислав Стоянов и Васил Спасов. Милица ще трябва да опази вокалното си владичество от нашествениците. Борбата е безмилостна, но пък музиката е жестока. Музика от целия свят. Музика, която те кара да мечтаеш за топла прегръдка в зимен ден или за лудо пътешествие с кабриолет посред лято.

Лудите пътешествия на Милица Гладнишка не спират и през новата година. Както ще стане ясно в събота, продължава дългогодишното й творческо партньорство с брилянтния секстет на тромпетиста, композитор и аранжор Михаил Йосифов.“ 

През януари актрисата и певица представи своята втора авторска песен – „Искаш“ (първата – „Завръщане“, се появи през 2021 г.). „Искаш“ е част от музиката на представлението „4 жени без 4 джи“ на режисьора Димитър Живков, за което Милица, заедно с Иван Велчев, създава музиката към спектакъла.

В момента Милица работи и по ново музикално представление, по нейна идея, със заглавие „Джубокс, или Кой поръчва музиката“. В него участват Милена Маркова-Маца, Поли Христова-Пополина Вокс, Иван Велчев и Константин Лунгов, а Милица, заедно с Мирослав Иванов (китарист и основател на „Сафо“, „Saint Electrics“ и др.) и Иван Велчев, правят музиката, като аранжират „едни от най-великите музикални творби в поп, рок, класика, фънк и джаз“. Премиерата на „Джубокс, или Кой поръчва музиката“ предстои в края на месец май.

Михаил Йосифов секстет са Михаил Йосифов – тромпет, Велислав Стоянов – тромбон, Димитър Льолев – саксофон, Васил Спасов – пиано, Борис Таслев – бас, Атанас Попов – барабани.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here