Home Музика и танци Музикалната академия отбелязва рождението на Панчо Владигеров с концерт по негови творби

Музикалната академия отбелязва рождението на Панчо Владигеров с концерт по негови творби

Музикалната академия отбелязва рождението на Панчо Владигеров с концерт по негови творби
Национална Музикална Академия, снимка: фейсбук

На 13 март се навършват 123 години от рождението на големия български композитор Панчо Владигеров. Националната музикална академия, носеща неговото име, съобщи, че ще отбележи годишнината с концерт по негови творби. Припомняме, че Панчо Владигеров е преподавал в Академията в продължение на 40 години и под неговото ръководство са се родили не малко музикални таланти.

Национална Музикална Академия, снимка: фейсбук

Студенти от Академията ще представят в концертната зала следните произведения: „Акварели“, „Стари дядо стадо пасе“, „Песен на Шута“, „Малък марш“ из „Класично и романтично“, „Сарабанда“ из „Класично и романтично“ и др. Част от изпълнителите са: Никола Николов, ст. преп. Огняна Соколова, Михаил Мотайленко, Александра Дичева, Юске Хосака, Кристиан Николов, ст. преп. Светозара Тонева и др.

Концертът започва в 18:00 ч. на 13 март.

Previous article Фест, посветен на виртуалната реалност през този уикенд
Next article HBO Max заменя HBO Go в България
Ирен Петрова е българска журналистка, поетеса и писателка. Завършила е СУ „Св. Климент Охридски” със специалности Онлайн журналистика и медии, Социална педагогика и Авторски театър. Като част от трупата на Театър-лаборатория „Алма Алтер” участва в няколко международни театрални фестивала – в Тунис, Мароко, Иран и Русия. През 2017 г. печели специално отличие за публицистика от фондация „Васа Ганчева” за сериозното ѝ отношение към проблемите на културата и театралната критика, художествената проза и поезията. Автор е на книгите „Процеп към Париж” и „Скъпа Лилит”. Нейни стихотворения са превеждани на английски, френски, италиански, гръцки и турски език. По време на пандемията създава поредицата онлайн четения на поезия (10-минути поезия), в които представя български и чуждестранни поети.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here