spot_img
-0.8 C
София
неделя | 29.01.2023 | 07:01:44

„Музиката на гората“: Вълшебна класика за най-малките

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img

„Вие чувате звуците на гората. Ние ще ви помогнем да чуете нейната музика“. Чуруликане на птички, шумолене на водичка, жужене на пчелички. Тези звуци посрещат най-малките слушатели и техните родители в залата на Сити Марк Арт Център на 26.02.2022 г. от 11:00 ч.

Камерен ансамбъл „Силуети“ и актрисата Мила Китанова разкриват тайните на горските звуци, като превръщат омайната горска песен във вълшебна музика. Изпълнителите ще ви преведат през целия дневен цикъл – от свежото горско утро, през следобедната врява, залезът и красотата на нощта до настъпването на новия ден, озвучени от чудните пиеси на Шуберт, Дебюси, Чайковски и др.

„Музиката на гората“ е класически концерт, съпроводен от чаровни истории в рими, горски звуци и картинки, които допълват преживяването и потапят деца и родители в приказна обстановка.

Камерен ансамбъл „Силуети”

Камерен ансамбъл „Силуети” получава името си през лятото на 2012 г. в резултат на сътрудничеството между четирима млади музиканти – Калина Митева (цигулка), Габриела Калоянова (виолончело), Лилия Жекова (пиано) и Кристиян Калоянов (кларинет).

Те работят заедно от 2008 г. Завършват Националната музикална академия – София в класа по камерна музика на изтъкнатия български виолончелист проф. Венцеслав Николов. Името на ансамбъла е вдъхновено от пиесата за виолончело и пиано на акад. Васил Казанджиев „Силуети”.

Творческите интереси на музикантите са насочени както към творби от световната класическа литература, включително музиката на XX и ХХI век, така и към произведенията на големите български композитори – Панчо Владигеров, Марин Големинов, Константин Илиев, акад. Васил Казанджиев и др.

Билети тук

Музиката на гората/Камерен ансамбъл „Силуети“ и Мила Китанова
- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
Зарина Василева
Зарина Василеваhttp://www.cultureone.bg
Зарина Василева е дългогодишен журналист, отличена е с престижното отличие „Журналистика за развитие – 2020“. Завършила е „Право“ и „Журналистика и медии”. Към момента е докторант по онлайн журналистика  във Факултета по журналистика и масова комуникация на СУ „Св. Климент Охридски“.
Последни
- РЕКЛАМА -spot_img
Вижте още
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here