spot_img
-0.8 C
София
неделя | 29.01.2023 | 08:01:45

Националният военноисторически музей обяви бойкот на 3-ти март!

Национални институции бойкотират Националния празник 3-ти март

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img

Националният военноисторически музей затваря вратите си на обявения от 1991 година за Национален празник Трети март в знак на солидарност към несправедливо страдащите от диктаторския режим на Владимир Путин. Изложбата „Достойни за свобода“, чийто вернисаж е трябвало да се състои утре, е пренасочена за 4-ти март.

Снимка: Facebook

Ето и пълният текст на изявлението:

„Когато в XXI век една държава нахлува в друга, нарушава нейния суверенитет и използва военни средства срещу мирното население, е важно как осмисляме историята и се учим от уроците на миналото. Като институция, която изучава и интерпретира войната, конфликтите и последиците от тях, ние добре знаем колко ценен е мирът. Затова в знак на солидарност към украинския народ и към всички усилия да бъде прекратено безумието на войната Националният военноисторически музей няма да работи на 3 март.“

Източник: Facebook

- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
Мария Иванова
Мария Ивановаhttp://www.cultureone.bg
Мария Даниел Иванова завършва 9 ФЕГ „Алфонс дьо Ламартин“, бакалавър е по „Културология“ и магистър по „Културна антропология“ в СУ „Св. Климент Охридски“. Придобива учителска правоспособност по психология и философските дисциплини в средните училища. Към този момент следва докторантура по „Културна антропология“ в СУ „Св. Климент Охридски“, под научното ръководство на проф. Ивайло Дичев. Последните научни изследвания, по които работи, са свързани с ЛАРП, косплей и кибертворчество, в частност меметата като феномен на културата. Автор е на книгата „Ролевите игри на живо. Живот in и off game“, резултат от дипломната ѝ работа за придобиване на бакалавърска степен. Изследователските ѝ интереси са в областта на дигиталните медии, градската история, младежките култури и визуалните изкуства. Занимава се с любителска фотография и създава авторски документални филми.
Последни
- РЕКЛАМА -spot_img
Вижте още
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here