Home Настолна книга „Небрежно разпилени трохи от стихове и следи от птица, която ги следва…“ – премиера на новата книга на Марий Росен

„Небрежно разпилени трохи от стихове и следи от птица, която ги следва…“ – премиера на новата книга на Марий Росен

„Небрежно разпилени трохи от стихове и следи от птица, която ги следва…“ – премиера на новата книга на  Марий Росен
Марий Росен, снимка: Facebook

Център АЛОС, книжарница One Book Bookstory и театралният режисьор Марий Росен имат удоволствието да ви поканят на представяне на най-новата му поетична книга – „Трохи на хартия“. Това ще се случи на 20-ти март от 13:00 до 19:00 ч. и на 21-ви март от 10:00 – 21:00 ч. в книжарница One Book Bookstory, като ще имате възможност за среща с автора в неделя от 16:00 до 19:00 ч., а в понеделник от 18:00 до 21:00 ч. Няколко години след излизането на първата стихосбирка „Каменните хвърчила“ режисьорът Марий Росен ще зарадва своите читатели с втората си поетична книга „Трохи на хартия“.

Игра на думи, парадокс и опростен изказ са основните изразни средства, с които си служи авторът. Или казано на неговия поетичен език „небрежно разпилени трохи от стихове и следи от птица, която ги следва“.

Трохи на хартия – Марий Росен, снимка: Facebook
Снимка: Facebook

Кратките строфи в книгата си партнират с илюстрации на Александра Георгиева. Ще имате удоволствието да се насладите и на инсталация, вдъхновена от стиховете на Марий Росен с поетични картини от морско стъкло на РосМарин. За „Трохи на хартия“ големият поет, журналист и преподавател доц. Марин Бодаков, приживе беше написал:

„Стихотворенията преобръщат установени положения и обновяват света, правят го по-честен и ведър. Поетиката на чудесния поет Марий Росен фиксира онези житейски мигове, в които прозираме истината – изведнъж тя ни освобождава. Колкото и да са малки по обем текстовете, всеки от тях е крачка по пътя на отказа от един фалшив аз, поглед към реалността с широко отворени, дори детски очи.“

Снимка: Facebook

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here