Home Киноман Кой ще играе Елвис Пресли в новия биографичен филм за него

Кой ще играе Елвис Пресли в новия биографичен филм за него

Кой ще играе Елвис Пресли в новия биографичен филм за него
Остин Бътлър като Елвис. Снимка: Warner Bros

Феновете на Елвис Пресли очакваха да разберат кой ще играе любимия им певец в предстоящия биографичен филм на Баз Лурман и ето че чакането най-сетне приключи.

Кой ще играе Елвис Пресли?

Бе разкрито, че в новия биографичен филм Кралят на рока ще бъде изигран от Остин Бътлър. 27-годишният изпълнител се пребори за ролята и бе избран пред звезди като Хари Стайлс и Ансел Елгорт.

Режисьорът Баз Лурман заяви пред феновете: „Знаех, че не бих могъл да направя този филм, ако кастингът не е абсолютно правилен и точен. Ние търсихме задълбочено актьор който може да пресъздаде съвсем естествено движенията и вокалните способности на голямата звезда Елвис. Но също така и вътрешната уязвимост на артиста… По време на кастинга за мен беше чест да се сблъскам с такъв огромен набор от таланти.“

„Забелязах таланта на Остин Бътлър още с изключителната му роля с Дензъл Уошингтън в „The Iceman Cometh“ на Бродуей… знаех категорично, че съм намерил някой, който може да въплъти духа на една от най-емблематичните музикални фигури в света – Елвис.”

Звездата на Nickelodeon и Disney Channel Остин Бътлър се е появявал на екрана и като Чарлз „Текс“ Уотсън от семейство Менсън в „Имало едно време в Холивуд“ на Куентин Тарантино.

Актьорът публикува новината в Instagram, цитирайки реплика от хита на Елвис „Love Me Tender“: „Ти направи живота ми пълен и аз те обичам толкова много“.

Партньорката на Остин Ванеса Хъджинс написа в Instagram, че е изключително горда с Остин.

Остин Бътлър като Елвис. Снимка: Warner Bros

В мениджърът на Елвис, полковник Том Паркър ще се превъплъти Том Ханкс.
Той самият няколко потвърди това с изказвания пред медиите.
21-годишната Оливия ДеДжондж е избрана за ролята на Присила Пресли в предстоящия биографичен филм. За нея режисьорът Баз казва:
„Оливия е способна да прояви сложната дълбочина и присъствие, които превърнаха Присила Пресли в икона сама по себе си… Тя е изключително талантлив млад актьор и перфектният контрапункт на Елвис, изигран от Остин.“

Том Ханкс като полковник Том Паркър. Снимка: Warner Bros

Във филма участват още:

Йола Куарти като певица, сестра Розета Тарп
Люк Брейси като дългогодишния колега на Елвис Джери Шилинг
Кевин Харисън младши като Би Би Кинг
Ричард Роксбърг като бащата на Елвис – Върнън
Хелън Томсън като майката на Елвис – Гладис
Дейвид Уенъм като Ханк Сноу
Алтън Мейсън като Литъл Ричард

Характерно във филма е, че Остин Бътлър сам изпълнява песните на Елвис, вместо да използва готови записи на Краля.

Премиерата на филма „Елвис“ е планирана за 24 юни 2022 г.

Първоначално бе обявено, че снимките на филма ще започнат в началото на 2020 г., като датата на премиерата бе насрочена за 21 октомври 2020 г. Тази дата обаче бе променена заради пандемията.

Снимките бяха спрени през март 2020 г., след като Том Ханкс и съпругата му Рита Уилсън дадоха положителни проби за коронавирус.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here