spot_img
-0.8 C
София
петък | 27.01.2023 | 02:01:44

Операта „Чичовци” дебютира на сцената на Софийската опера

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img

Операта „Чичовци” по едноименната повест на Иван Вазов ще бъде поставена за първи път на сцената на Софийската опера тази вечер.

С премиерата на спектакъла се отбелязват и 100 години от рождението на композитора Лазар Николов., който създава операта през 1971 г.

Неин режисьор е директора на Софийската опера акад. Пламен Карталов. Писателят Георги Господинов също е част от екипа на „Чичовци“. Той е автор на кратък допълнителен текст, който ще насочва публиката към всяка една картина от действието. 

Издаваме ви една тайна – действието не се развива в Джаковото кафене, описано от Вазов, а в луксозен санаториум за рехабилитация на чичовците, които са се усамотили да бърборят.

- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
Лилия Христова
Лилия Христоваhttp://www.cultureone.bg
Лилия Христова е журналистка, редактор и медиатор. Завършва  9-та Френска езикова гимназия „Алфонс дьо Ламартин”, а след това и журналистика в Софийски университет „Св. Климент Охридски”. От 2013 г. работи в различни печатни и онлайн медии. През 2017 г. започва да се занимава и с книгоиздаване, а през 2021 г. започва самостоятелна издателска дейност.
Последни
- РЕКЛАМА -spot_img
Вижте още
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here