spot_img
-0.8 C
София
неделя | 29.01.2023 | 08:01:11

Парад на куклите пред Столичния куклен театър

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img

На 19-и март от 12:00 ч. пред Столичния куклен театър (Салон „Я. Сакъзов 19“) ще се проведе традиционният „Парад на куклите“, който тази година ще даде старт на Кукления софийски театрален салон.

Шествието ще бъде с участието на актьори от Столичния куклен театър и студенти от НАТФИЗ.

Тазгодишната визия за Кукления софийски театрален салон е вдъхновена от рисунката на 8-годишния Йоан Петров Стоянович от 2. клас на ЧОУ „Света София“ с преподавател Христина Стоилова. Цветната му творба, чрез която той изобразява детски театрален спектакъл, е избрана измежду 30 други рисунки.

„Парад на куклите“, снимка: Фейсбук


Кукленият театрален салон е част от Софийския театрален салон, който влиза в Календара на културните събития на Столичната община за 2022 г., както и част от Националния културен календар и се провежда с подкрепата на Министерството на културата и Министерството на туризма.

Събитието се провежда с подкрепата на лично дарение от проф. дтн. инж. Цоло Вутов и благотворителната програма „Българските добродетели” на Група ГЕОТЕХМИН, както и много други.

В рамките на Софийски театрален салон на 19 и 20 март от 10.00 ч. до 14.00 ч. ще се проведе и Ателие за костюми в Дом на културата „Красно село“. В ателието на театър „Сируис” ще могат да се включат както деца, така и родители. Участниците ще имат възможността да изработят свой костюм и реквизит от специална хартия.

- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
Дарина Шопова
Дарина Шоповаhttp://www.cultureone.bg
Дарина Шопова е родена в София на 13.11.1987г. /паднало се е петък 13 и винаги този ден й носи късмет/. От три годишна съчинява истории и стихове. Майка е на две момиченца. Автор на сценарии, стихове, разкази, реклами, корпоративни и вайръл видеа, филми и ПР кампании. Занимава се с литература, кино и телевизия. Има награди и грамоти от литературни и сценарни конкурси. Заедно с това, участва в литературни четения, творчески академии и семинари. Завършва магистратура „Филмово и телевизионно изкуство“ в Нов български университет. Завършила е бакалавър „Масови комуникации“ в Нов български университет. Преди това е завършила Текстилен техникум и Бизнес колеж. Вярва в силата на усмивката и добротата!
Последни
- РЕКЛАМА -spot_img
Вижте още
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here