Home Детски кът Първата лятна академия за деца на Sofia Summer Fest

Първата лятна академия за деца на Sofia Summer Fest

Първата лятна академия за деца на Sofia Summer Fest
Sofia summer fest - лятна академия за деца, снимка: Facebook

Тази година предстои третото издание на Sofia Summer Fest. Летният фестивал на София ще се проведе от 1-ви юли и ще продължи до 30-ти септември на познатото място в Южен парк II, зад музея „Земята и хората“. Освен богатата културна програма, тази година ще се организира и първата по рода си Лятна академия на открито, която ще се проведе на територията на фестивала в партньорство с MindHub Sofia Lozenec – иновативна мрежа от академии по програмиране за деца и юноши на възраст между 6 и 18 години. Това ще се случи през юли и август за деца от 6 до 11 години в рамките на Летния фестивал на София.

Снимка: Facebook

Можете да станете част от първата по рода си лятна STEAM (science/technology/engineering/arts/mathematics) академия на открито.


Чрез методиката на STEAM учениците вземат участие в експерименти, биват насърчавани да споделят идеите си и да допринасят за развитие на групови проекти насочени към опознаване на света около тях. Това позволява на децата да разберат връзките между предметите, които изучават в училище. Да си отговорят на въпроси като: „Защо ми е необходимо това знание?“, „Къде ще използвам, това което уча?“

Снимка: Facebook

Програмата до обяд включва 9 независими тематични седмици, всяка от тях е посветена на програмирането на игри, разказването на интерактивни истории и програмиране поведението на роботи, а в следобедните часове децата ще се забавляват и придобиват нови знания в тематични седмични ателиета с образователен характер, базирани на STEAM обучението и ще играят логически игри. Разбира се, отделено е време за спорт и заслужена свободна игра в края на деня. По време на заниманията, участниците ще изследват, изучават, експериментират и изобретяват на съответната седмична тематика.

Summer Camp ще се провежда от понеделник до петък и ще предлага целодневна форма на участие през месеците юли и август на лято 2022 от 09:00 до 18:00 часа. Лятната академия е подходяща за деца от 6 до 11 годишна възраст, като децата ще бъдат разделени по възрасти.

Снимка: Facebook

Подробности и начини за записване може да откриете тук.

Източник и повече за събитието: тук.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here