Home Музика и танци Първи март ще бъде под знака на Вивалди с концерта “Ла Страваганца”

Първи март ще бъде под знака на Вивалди с концерта “Ла Страваганца”

Първи март ще бъде под знака на Вивалди с концерта “Ла Страваганца”

Едва ли има по-добър начин да се отбележи 1-ви март и предстоящото настъпване на пролетта, отколкото с музиката на Вивалди. Тържествена, пробуждаща красотата в природата и всеки слушател, тя най-точно отговаря на усещането, което носи пролетният сезон, на който Вивалди посвещава цяло произведение.

Квартет “Кварто” предоставя на зрителите възможност да се насладят на красивата музика на композитора с концерта “Ла Страваганца”, носеща името на едно от най-известните му произведения. Събитието ще се състои на 1 март в Зала България от 19:00 ч. Солист ще бъде Иван Пенчев – цигулка. Участват още: Явор Генов – барокова китара, Константин Илиевски – чембало и музиканти от Софийска филхармония. Ще бъдат представени също 12 концерта за цигулка.

Концертът, който ще представи “Кварто” е своеобразно продължение на идеята му да представя рядко изпълнявани музикални шедьоври, откривайки нови хоризонти на изпълнителското изкуство и запознавайки публиката с богатото музикално наследство, което са оставили световните композитори.

Билети можете да закупите онлайн от мрежата на Ивентим.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here