Home Настолна книга „Петдесет думи за дъжд“ – един разказ за оцеляването и стремежа към свобода

„Петдесет думи за дъжд“ – един разказ за оцеляването и стремежа към свобода

„Петдесет думи за дъжд“ – един разказ за оцеляването и стремежа към свобода
"Петдесет думи за дъжд"

„…И на всички отхвърлени… За утрешния ден.“ Това пише Аша Леми в посвещението към дебютния си роман „Петдесет думи за дъжд“.

Историята – едновременно смела и разтърсваща, нежна и ослепителна, отвежда към един следвоенен свят в Япония. Разказ за оцеляването. Така може да се нарече романът, проследяващ живота на момиче с грешен цвят на кожата, което се бори с отломките около себе си и се бори за всяка глътка въздух в живота си.

Книгата излиза на български благодарение на издателство „Сиела“ и красивия превод на Надя Златкова. Само месец след световната си премиера „Петдесет думи за дъжд“ се превръща в безапелационен бестселър на New York Times и оглавява списъците с предложения на някои от най-известните книжни клубове в Америка.

„За една жена е добре да се научи да мълчи. Дори и да не знае нищо друго, една жена трябва да знае как да мълчи.“

Това е най-важният урок, който осемгодишната Норико е научила от майка си. Тази, която я е оставила пред портите на фамилната им къща и е поела към щастливия си свободен живот. Тази, която е допуснала да роди извънбрачно дете. Дете с грешен цвят на кожата.

За Нори няма място в този свят, който се променя мъчително бавно след войната. Тя трябва да се пребори за всеки свой дъх, за всяка своя дума. Момичето, което трябваше да мълчи, ще се научи да говори. Но и ще разбере каква е цената на свободата – болката.

Аша Леми завършва Бостънския колеж с английска литература и творческо писане. Тя живее в Ню Йорк, работи в сферата на книгоиздаването и пътува често до Лондон и Киото. В момента Аша Леми подготвя излизането на втория си роман.  

Книгата може да намерите тук.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here