Home Новини Последно представление на спектакъла „Стъклената менажерия“

Последно представление на спектакъла „Стъклената менажерия“

Последно представление на спектакъла „Стъклената менажерия“
Димитър Николов в "Стъклената менажерия", снимка: Фейсбук

На 22 март 2022 г. от 19ч в Театрална работилница „Сфумато“ ще бъде изиграна за последен път постановката „Стъклената менажерия“ на Тенеси Уилямс. След седем сезона на сцена, повече от 60 представления и не поради липса на публика спектакълът слиза от сцената, за да отвори път на нови творби.

За всички, които са го гледали и им е харесал, могат да го видят отново за последен път. Тези, които не са го видели все още, няма да имат друга възможност.

„Стъклената менажерия“ от Тенеси Уилямс е с превод на проф. Евгения Панчева. С участието на актьорите:

Албена Георгиева – Аманда Уингфийлд
Димитър Николов – Том Уингфийлд
Каталин Старейшинска – Лора Уингфийлд
Петър Дочев – Джим О’Конър

Постановка: Димитър Касабов и Йордан Славейков
Сценография и костюми: Елена Стумбова
Музика: Емануил Одаджиев

Всеки, който желае да се докосне до постановката „Стъклената менажерия“, може да закупи билет всеки ден без неделя след 14.00 часа на касата на театъра и на телефон 02/943 38 90
Както и от онлайн линка: bit.ly/3Cbc9Kk

„Тенеси Уилямс неслучайно има прозвището „Човеколюбивият“. Той наблюдава, описва, но никога не осъжда персонажите си. Тенеси Уилямс обича отритнатите, маргиналите, тези с тежките съдби и тежките пороци. Неговите пиеси ни помагат да се опитаме да погледнем на другия, на различния от нас, с добри очи. В „Стъклената менажерия“ ни прави съпричастни към неистовите опити на една бивша южняшка красавица и бивша богата наследница да запази семейството си. Една майка, която не разбира, че любовта към децата ѝ може да бъде задушаваща.“ – споделят организаторите.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here