Home Картини от една изложба Представяне на каталога на Любен Домозетски

Представяне на каталога на Любен Домозетски

Представяне на каталога на Любен Домозетски
BEYOND THE CANON, Exhibition of Lyuben Domozetski, източник: Facebook

В Little Bird Place – галерия за модерно и съвременно изкуство с профил природа, биологичен свят и екология, утре, 24-ти февруари, ще бъде представен каталогът на Любен Домозетски.

“So that the firm foot ever was the lower” by Lyuben Domozetski (2021 – 2022), egg tempera on wood, 32 x 22 cm. Part of Lyuben’s third solo exhibition BEYOND THE CANON at Little Bird Place, which could be seen every day until the end of the month.
Инстаграм: @vlyuben_domozetski

Той е изкуствовед, куратор в Софийска градска художествена галерия и докторант по Византийско изкуство в НХА. Роден е през 1988 г. в Благоевград. Завършил е специалност Изкуствознание (бакалавър, 2014) и Изкуствознание и културно наследство (магистър, 2016) в НХА. Специализирал е един семестър в Академията за изящни изкуства „Брера” в Милано. Интересите му са ориентирани в областта на изкуството на Ренесанса в Италия, изкуството на Византия и средновековното българско изкуство. Известни са и неговите творчески търсения в областта на научната илюстрация и изкуството на живата природа. Участвал е със свои произведения в общи изложби на Дружество на анималистите, флористите и научните илюстратори, София; също и във фестивала за съвременно изкуство и симпозиум по живопис в Благоевград.

Lyuben Domozetski, Midsummer in Saskatchewan, egg tempera on wood panel, 30 x 40 cm

„Живописта на Любен Домозетски, която по своето изпълнение би могла да бъде определна по-скоро като класическа, е силно концептуална, многопластова и интертекстуална, както при повечето изкуствоведи-художници. Той очевидно демонстрира задълбочените си познания по византийско и ренесансово изкуство, като едновременно с това с деликатна прецизност отправя към себе си и към широката публика редица предизвикателства, които със сигурност биха събудили сериозен интерес у специалистите по постмодерно изкуство.“

Източник и повече за събитието: тук.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here