Home Настолна книга Премиера на стихосбирката „Ембрион на тъгата“ с благородна кауза

Премиера на стихосбирката „Ембрион на тъгата“ с благородна кауза

Премиера на стихосбирката „Ембрион на тъгата“ с благородна кауза
Любел Дякоf, снимка: Фейсбук

На 10-ти март от 19 ч. в бар Шрьодингер в София с музика, емоции, артистизъм и много поезия бе представена стихосбирката „Ембрион на тъгата“ на Любел Дякоf, зад който псевдоним се крие поетесата Любомира Видева.

Книгата има благородна кауза, подкрепяйки жертвите на домашно насилие. Авторката дарява процент от всяка закупена книга на „Фонд за подкрепа на жени, пострадали от домашно насилие“ към фондация BCause.

Любел Дякоf, снимка: Ивелина Чолакова

Както самата авторка споделя: „Ембрион на тъгата“ е книга за насилието и последствията от него.“

В най-женския месец Любел Дякоf и издателство „Библиотека България“ представят пред публиката най-новите стихове на авторката чрез една доблестна кауза. В събитието се включват актьорите Тодор Беров и Елизабет Марангозова, поетът Александър Иванов. Боян Цонев допринася за красивата вечер с магията на своето виолончело. Участват още Юлия Андонова – директор „Развитие и комуникации“ към Фондация „П.У.Л.С.“, Симеон Аспарухов – издател и Ива Спиридонова – издател и редактор на стихосбирката.

„Ембрион на тъгата“, снимка: изд. „Библиотека България“

„Със стиховете си в тази книга Любел издига фундамент от меланхолия, в която зачева света ни. Тъгата е фонов шум, почти неусетен, но остава дълго в нас и след последния стих. Метафорите на автора са изчистени от излишна образност, полепват като мъгла по гърлото и колкото повече четем, толкова по-трудно дишаме. Разбираме, че като се научим да тичаме, ще избягаме от тъгата, ще си вземем глътка въздух, но колкото повече тичаме, толкова по-ясно осъзнаваме как сме свързани с пъпната си връв за нея. Като ембрион на тъгата. Светът се разпада в агония, щастието е ничий миг, но ние сме длъжни да се научим да летим. Една силна и смела поезия за самотата и липсите в семейството, но и за любовта като антидот на света и неговата болка. Заслужава си! “ – Александър Иванов, поет.

Любел Дякоf, снимка: Ивелина Чолакова

„Сюжетите в дните ни всъщност са метафора на съдбата. И възможност да покажем на децата си как се обича истински, да изживеем няколко живота, да умираме стотици пъти от любов, да открием истинските лица за себе си. Любомира Видева има смелостта да изпише съдбата. Нейните „Сюжети“ са символи на раждането и умирането във всеки нов ден, всяка любов и всяко възкръсване.“ – Ива Спиридонова, редактор.

Любомира Видева е позитивна и усмихната личност. Търси щастието в дребните житейски ситуации и пази детското в себе си. Писането е нейната страст и нейният пристан. Затова създава и втория образ под името Любел Дякоf, чрез който представя своето творчество пред света.

Линк към събитието в социалната мрежа:
https://fb.me/e/9OYFIRnox

10 март 2022 г. 19:00 ч.
Schroedinger Bar, София
Ул. „Св. св. Кирил и Методий“ 1

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here