Home Киноман Президентът Володимир Зеленски, който е с опасност за живота благодари на Шон Пен – актьорът снима на място в Украйна

Президентът Володимир Зеленски, който е с опасност за живота благодари на Шон Пен – актьорът снима на място в Украйна

Президентът Володимир Зеленски, който е с опасност за живота благодари на Шон Пен – актьорът снима на място в Украйна

Шон Пен е на място в Украйна, за да заснеме документален филм за инвазията на Русия, потвърдиха от Vice Studios. Носителят на Оскар се появи на брифинг в четвъртък в украинската столица Киев, за да чуе изявленията на правителствените служби, обсъждащи кризата.

Шон Пен е посетил кабинета на президента и е разговарял и с вицепремиера Ирина Верещук, също така и с местни журналисти и членове на украинските военни сили.

Актьорът-режисьор за последно е бил в Украйна през ноември 2021 г. когато е посетил военните служби в страната и е започнал подготовката за документалния си филм. Информация за тогавашното му посещение е публикувана по това време от пресофиса на украинските военни служби.

снимка: БГНЕС
Снимка: Фейсбук/Офис на президента на Украйна

Пресслужбата на президента на Украйна изрази своята признателност към актьора-режисьор с недвусмислено обръщение:

„Режисьорът специално дойде в Киев, за да запише всички събития, които се случват в момента в Украйна и да каже на света истината за нахлуването на Русия в нашата страна. Шон Пен е сред тези, които подкрепят Украйна днес. Нашата страна му е благодарна за такава проява на смелост и честност.”

Шон Пен е бил в центъра на много антивоенни и хуманитарни операции през годините. Документалният филм на „Discovery Plus“ „Citizen Penn“ от 2020 г. разказа за усилията на актьора за създаване на организация с нестопанска цел „Community Organized Relief Effort“, известна още като „CORE“. По време на земетресенията в Хаити през 2010 г. CORE подпомага усилено нуждаещите се. Също така през последните години по време на пандемията Covid-19 разполага екипи, за да помогне с тестове и ваксини в цялата страна.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here