spot_img
-0.8 C
София
петък | 27.01.2023 | 03:01:44

Rammstein, Мадона, Елтън Джон с категорични реакции срещу войната в Украйна

В петък (4-ти март) с призив в социалните мрежи

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img

Германската група публикува в социалните мрежи изображение със синьо-жълтото знаме на Украйна и логото на Rammstein в средата, показвайки подкрепата си за засегнатите от атаките.

Снимка: Facebook

„Групата Rammstein иска да изрази подкрепата си към нацията на Украйна и нейната съпротива срещу шокиращата атака, извършена от руското правителство“, пишат те. „Преди всичко в този момент изпитваме голяма скръб за страданията на украинския народ.“

„Всеки член на групата има различни преживявания от двете страни; всички членове на групата имат приятели, сътрудници, партньори, фенове и в двете страни… Ние разбираме отчаянието, което много руски фенове изпитват, когато се сблъскат с действията на своето правителство, и искаме да си спомним човечността – и към руските, и към украинските граждани.“

Действията на Путин, който твърди, че Русия не възнамерява да окупира Украйна и че действията на страната му представляват „специална военна операция“, предизвикаха широко осъждане от целия свят.

Реакции на ситуацията в Украйна от видни фигури в света на музиката, развлеченията и политиката бяха публикувани в социалните медии, като Оли Сайкс от „Bring Me The Horizon“, кметът на Лондон Садик Хан, Тайка Уайтити и Аманда Палмър и др. се изказват в подкрепа на Украйна.

Елтън Джон каза, че е „с разбито сърце“ заради „кошмара“, пред който са изправени цивилните, докато Майли Сайръс призова за „незабавен край на това насилие“.

Стиви Никс от Fleetwood Mac написа емоционална публикация за продължаващия конфликт: „сърцето ми е разбито“, докато Мадона изрази подкрепата си за Украйна с направено от фенове видео към ремикс на нейната песен от 2005 г. „Sorry“.

Междувременно руският рапър Oxxxymiron отмени поредица от концерти в Москва и Санкт Петербург в знак на протест срещу инвазията на Русия в Украйна.

Украйна, която има население от 44 милиона души, граничи както с Русия, така и с Европейския съюз. Както съобщава BBC, Русия отдавна се противопоставя на хода на Украйна към приемане в НАТО и ЕС.

Сега Путин иска гаранции от Запада и от Украйна, че тя няма да се присъедини към НАТО и че Украйна ще се демилитаризира и ще стане неутрална държава.

Източник: NME

- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
Мария Иванова
Мария Ивановаhttp://www.cultureone.bg
Мария Даниел Иванова завършва 9 ФЕГ „Алфонс дьо Ламартин“, бакалавър е по „Културология“ и магистър по „Културна антропология“ в СУ „Св. Климент Охридски“. Придобива учителска правоспособност по психология и философските дисциплини в средните училища. Към този момент следва докторантура по „Културна антропология“ в СУ „Св. Климент Охридски“, под научното ръководство на проф. Ивайло Дичев. Последните научни изследвания, по които работи, са свързани с ЛАРП, косплей и кибертворчество, в частност меметата като феномен на културата. Автор е на книгата „Ролевите игри на живо. Живот in и off game“, резултат от дипломната ѝ работа за придобиване на бакалавърска степен. Изследователските ѝ интереси са в областта на дигиталните медии, градската история, младежките култури и визуалните изкуства. Занимава се с любителска фотография и създава авторски документални филми.
Последни
- РЕКЛАМА -spot_img
Вижте още
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here