Home Киноман Режисьорът на „Don’t breathe“ Феде Алварес с нов проект от вселената на „Пришълецът“

Режисьорът на „Don’t breathe“ Феде Алварес с нов проект от вселената на „Пришълецът“

Режисьорът на „Don’t breathe“ Феде Алварес с нов проект от вселената на „Пришълецът“
Пришълецът - филм, източник: Facebook

Режисьорът, който стои зад „Не дишай“ („Don’t Breathe“) и римейка на „Злите мъртви“ („Evil Dead“) от 2013 г. ще режисира оригинален самостоятелен филм за „Пришълецът“ за Туентиът Сенчъри Студиос (20th Century Studios).

„Пришалецът“, източник: Facebook

Ридли Скот, който е режисьор на оригиналния научнофантастичния хорър, представен за пръв път през 1979 г. и правен още 2 пъти през 21-ви век, ще го продуцира. Проектът се продуцира за Hulu, като е част от амбициите на 20th Century да създава повече от 10 филма годишно за управляваната от Disney услуга за стрийминг.

„Пришълецът“ и неговите многобройни продължения и предистории се фокусират върху ужаса, идващ от свирепа раса от странни, непознати организми, наречени ксеноморфи, които имплантират яйца в живи тела.

Първият филм по тази история е създаден от Дан О’Банън. Той представя кошмарната история на обречен екипаж на товарния космически кораб Ностромо. Актрисата, която играе Рипли, Сигорни Уивър, се превръща в рекламно лице на франчайза на Fox, а Джеймс Камерън режисира продължението „Aliens“ през 1986 г., развивайки го в екшън филм, който става огромен хит.

Източник: Facebook

Кросоувърът с другия научнофантастичен франчайз на Fox „Predator“, този път без Уивър, пренася ксеноморфите през 2000-те. Скот се завръща към своите ко-творения с предисторията „Прометей“ („Prometheus“), амбициозен и богословски настроен филм, издаден през 2012 г., и през 2017 г. с премиерата на „Пришълецът. Завет“ („Alien: Covenant“). И двата филма се опитват да разкажат повече за произхода на вида.

Alien, 1979, източник: Facebook

Студиото не издава повече подробности за бъдещата продукация на Алварес, но източниците я описват като по-различна от предишните филми. Ще видим някои съвсем нови за нас, зрителите, персонажи.

Президентът на „20th Century Productions“ Стийв Абел споделя: „Избрахме този проект, защото се доверихме изцяло на идеята на Феде Алварес.“ Говори се, че Алварес е страстен фен на франчайза и небрежно се е обърнал към Скот преди няколко години. Стийв Абел казва, че фактът, че проектът се разработва за Hulu елиминира обичайния натиск върху крайния продукт: „Tова не е единственият проект, който ще видим през следващите години, свързан с вселената на „Пришълецът”. Ноа Хоули работи по сериал, съсредоточен върху ксеноморфите и ще представлява предистория на познатия сюжет, ситуирана на Земята. По първоначални данни филмът трябва да се появи през 2023-та.“

Алварес със сигурност е режисьор, който обича жанровата си работа. Той спечели многобройни последователи, привлечени от безстрастните му хорър проекти, включително римейка на „Злите мъртви“ („Evil Dead“) и римейка на Netflix на „Тексаско клане“. Трилърът му „Don’t Breathe“ се сдоби с комерсиален успех и одобрение от критиката. Последва и продължение, което излезе на големия екран през 2021 г.

Кадър от Don’t breathe, източник: Facebook

Източник: THR.

Previous article На 8 март: 8 избрани стихотворения на 8 български поетеси
Next article „Доктор Стрейндж в мултивселената на лудостта“ с премиера на 06.05
Мария Даниел Иванова завършва 9 ФЕГ „Алфонс дьо Ламартин“, бакалавър е по „Културология“ и магистър по „Културна антропология“ в СУ „Св. Климент Охридски“. Придобива учителска правоспособност по психология и философските дисциплини в средните училища. Към този момент следва докторантура по „Културна антропология“ в СУ „Св. Климент Охридски“, под научното ръководство на проф. Ивайло Дичев. Последните научни изследвания, по които работи, са свързани с ЛАРП, косплей и кибертворчество, в частност меметата като феномен на културата. Автор е на книгата „Ролевите игри на живо. Живот in и off game“, резултат от дипломната ѝ работа за придобиване на бакалавърска степен. Изследователските ѝ интереси са в областта на дигиталните медии, градската история, младежките култури и визуалните изкуства. Занимава се с любителска фотография и създава авторски документални филми.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here