spot_img
-0.8 C
София
петък | 27.01.2023 | 03:01:19

Съд в Париж възобновява делото на Жерар Депардьо, обвинен в изнасилване през 2018 г.

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img

Френски съд отхвърли молбата на актьора за оттегляне на обвиненията срещу него за сексуално посегателство на младата актриса Шарлот Арно, предаде Франс прес, цит. по БТА.

Според главния прокурор на Париж Реми Айц: „има сериозни и потвърдени доказателства, за да не бъдат свалени обвиненията от Жерар Депардьо“ по делото. Затова случаят ще бъде върнат на разследващия магистрат, който ще възобнови работата си по него.

По думите на Шарлот Арно, тя е била изнасилена от френския актьор два пъти в неговия апартамент в Париж през лятото на 2018 г. Още тогава тя подаде оплакване. Депардьо остава категоричен, че твърденията ѝ са „неоснователни“. Тогава Шарлот е на 22 г. През декември 2020 г. бяха предявени обвинения срещу актьора, след което бе поставен под съдебно наблюдение, но остана на свобода.

Актрисата, която присъства в съдебната зала, отказа да коментира решението, но нейната защитничка, Карин Дюрио-Диебо, заяви пред Франс прес, че клиентката ѝ одобрява. Адвокатът на Депардийо, Ерве Темим, също отказа коментар.

- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
Ирен Петрова
Ирен Петроваhttp://www.cultureone.bg
Ирен Петрова е българска журналистка, поетеса и писателка. Завършила е СУ „Св. Климент Охридски” със специалности Онлайн журналистика и медии, Социална педагогика и Авторски театър. Като част от трупата на Театър-лаборатория „Алма Алтер” участва в няколко международни театрални фестивала – в Тунис, Мароко, Иран и Русия. През 2017 г. печели специално отличие за публицистика от фондация „Васа Ганчева” за сериозното ѝ отношение към проблемите на културата и театралната критика, художествената проза и поезията. Автор е на книгите „Процеп към Париж” и „Скъпа Лилит”. Нейни стихотворения са превеждани на английски, френски, италиански, гръцки и турски език. По време на пандемията създава поредицата онлайн четения на поезия (10-минути поезия), в които представя български и чуждестранни поети.
Последни
- РЕКЛАМА -spot_img
Вижте още
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here