Home Киноман Съд в Париж възобновява делото на Жерар Депардьо, обвинен в изнасилване през 2018 г.

Съд в Париж възобновява делото на Жерар Депардьо, обвинен в изнасилване през 2018 г.

Съд в Париж възобновява делото на Жерар Депардьо, обвинен в изнасилване през 2018 г.
Жерар Депардьо, снимка: Франс прес

Френски съд отхвърли молбата на актьора за оттегляне на обвиненията срещу него за сексуално посегателство на младата актриса Шарлот Арно, предаде Франс прес, цит. по БТА.

Според главния прокурор на Париж Реми Айц: „има сериозни и потвърдени доказателства, за да не бъдат свалени обвиненията от Жерар Депардьо“ по делото. Затова случаят ще бъде върнат на разследващия магистрат, който ще възобнови работата си по него.

По думите на Шарлот Арно, тя е била изнасилена от френския актьор два пъти в неговия апартамент в Париж през лятото на 2018 г. Още тогава тя подаде оплакване. Депардьо остава категоричен, че твърденията ѝ са „неоснователни“. Тогава Шарлот е на 22 г. През декември 2020 г. бяха предявени обвинения срещу актьора, след което бе поставен под съдебно наблюдение, но остана на свобода.

Актрисата, която присъства в съдебната зала, отказа да коментира решението, но нейната защитничка, Карин Дюрио-Диебо, заяви пред Франс прес, че клиентката ѝ одобрява. Адвокатът на Депардийо, Ерве Темим, също отказа коментар.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here