spot_img
-0.8 C
София
неделя | 29.01.2023 | 07:01:15

Съвременно изкуство, кино и интерпретация – тази събота ще „видим“ Анди Уорхол като режисьор

Как киното вижда съвременното изкуство?

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img

На 26-ти февруари в Дома на киното ще видите любопитен визуален разказ, свързан с връзката между киното и съвременното изкуство. Ще имате възможност и да споделите вашата интерпретация и гледна точка в дискусия с други кино любители.

Ето какво питат организаторите:

„Как според вас киното вижда съвременното изкуство, успяват ли кино продукциите да вникнат в комплексната природа на необузданите му жестове? Какви са посланията, отправени от големия екран и по какъв начин те въздействат върху културната представа за смисъла и мястото на това изкуство в актуалната реалност?

Кои автори, произведения и художествени течения попадат най-често в кръгозора на кино режисьорите и върху какво се градят техните интерпретации? А как съвременното изкуство въвлича киното в творческите си подходи?

В отговор на тези и много други въпроси визуалният ни разказ ще ви разходи в света на киното и съвременното изкуство, изследвайки някои от най-оригиналните и вълнуващи аспекти на дръзката художествената дейност. Заповядайте да преживеем заедно този необикновен прочит на произведения на изкуството и киното, да споделим гледни точки и интерпретации!“

Снимка: Facebook

Билети можете да купите онлайн от тук.

За всички, които няма да присъстват на живото събитие – могат да купят записа му, който ще ви изпратим в неделя до обяд. Моля, следвайте инструкциите в сайта.

Не е нужно да имате предварителни знания по тези теми, за да се насладите на събитието. Носете единствено любопитството си! 

Лектори: изкуствоведите Радослав Механджийски и Теодора Константинова, повече информация за тях може да намерите тук.

Искате да знаете повече?

- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
Мария Иванова
Мария Ивановаhttp://www.cultureone.bg
Мария Даниел Иванова завършва 9 ФЕГ „Алфонс дьо Ламартин“, бакалавър е по „Културология“ и магистър по „Културна антропология“ в СУ „Св. Климент Охридски“. Придобива учителска правоспособност по психология и философските дисциплини в средните училища. Към този момент следва докторантура по „Културна антропология“ в СУ „Св. Климент Охридски“, под научното ръководство на проф. Ивайло Дичев. Последните научни изследвания, по които работи, са свързани с ЛАРП, косплей и кибертворчество, в частност меметата като феномен на културата. Автор е на книгата „Ролевите игри на живо. Живот in и off game“, резултат от дипломната ѝ работа за придобиване на бакалавърска степен. Изследователските ѝ интереси са в областта на дигиталните медии, градската история, младежките култури и визуалните изкуства. Занимава се с любителска фотография и създава авторски документални филми.
Последни
- РЕКЛАМА -spot_img
Вижте още
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here