spot_img
-0.8 C
София
неделя | 29.01.2023 | 08:01:03

„SERAPHIM 2“ – интерактивна модна инсталация

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img

Kога? До 20-ти февруари, 2022 г.

Къде? В регионален център за съвременни изкуства „Топлоцентрала“

Какво е сетивност? Интерактивната модна инсталация “Серафим” ще те предизвика да се потопиш в уюта на тъмнината и да потърсиш своите собствени отговори.
Инсталацията e разположена в пространството на Топлоцентрала в продължение на 8 дни между 11 и 20 февруари 2022 г.

Затвори очи и виж седемте дрехи-скулптури, които ще ти дадат един от възможните прочити на темата за свръхконсумацията в текстилната индустрия, на изборите, които правим и не на последно място на нашата лична връзка със света и хората в него.За алтернативните форми на комуникация в свят, който тепърва започва да руши отдавна изградените си бариери и търси съприкосновение с другия по различен начин, ни помагат незрящите от Съюза на слепите в България.

За целта, влизането на „зрителите“ в лабиринта се случва при напълно затъмнено пространство и с помощта на водач за всеки един.Тъмнината и светлината вървят ръка за ръка. След като си преминал през лабиринта на Серафим, можеш да се запознаеш по-детайлно с всяка една от дрехите, с нейните корени и смисъла, който се крие зад нея, както и да споделиш преживяното в топлината на чаша специален чай и мека атмосфера, създадени от Chaimalko и lighthousehandmadecandles.
С чаша ч’ай в ръка и аромата на ръчно направени свещи ще завършим сетивния кръг на преживяването и ще ти дадем още възможни отговори на това как да запазим връзката с традицията и естествения биоритъм в съвременния технологичен свят.Всички ние сме част от една екосистема и всеки може да открие най-добрия начин за себе си как да се почувства част от нея и да допринесе за нейната завършеност.Инсталацията се реализира в партньорство със Съюза на слепите в България и е адаптирана за незрящи.
Откриване: 12:00 ч. на 11.02.2021 г.
Лабиринтът ще бъде отворен за посетители от 11 до 20 февруари, със следния график:
11, 12 и 13 февруари от 12 до 20 ч.
16 и 17 февруари от 16 до 20 ч.
18, 19 и 20 февруари от 12 до 20 ч.Преминаването на всеки посетител отнема около 20 минути.
Музика: Милен Апостолов
Фотограф изложба: Фелия Барух
Фотограф корица: Владислав Лепоев
С участието на Анастасия Жовтодид, Анета Иванова, Ралица Станева, Милена Костадинова, Моника Методиева, Иван Иванов, Гюнер Апти, Виктор Тричков и Виктория Делчева.
По идея на Вилияна Карушкова и Калина Павлова.
Проектът попада в българската селекция на Act Festival | ФЕСТИВАЛ ЗА СВОБОДЕН ТЕАТЪР| Seraphim | slow fashion installation се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“.

Източник и повече за събитието: тук.

- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
Мария Иванова
Мария Ивановаhttp://www.cultureone.bg
Мария Даниел Иванова завършва 9 ФЕГ „Алфонс дьо Ламартин“, бакалавър е по „Културология“ и магистър по „Културна антропология“ в СУ „Св. Климент Охридски“. Придобива учителска правоспособност по психология и философските дисциплини в средните училища. Към този момент следва докторантура по „Културна антропология“ в СУ „Св. Климент Охридски“, под научното ръководство на проф. Ивайло Дичев. Последните научни изследвания, по които работи, са свързани с ЛАРП, косплей и кибертворчество, в частност меметата като феномен на културата. Автор е на книгата „Ролевите игри на живо. Живот in и off game“, резултат от дипломната ѝ работа за придобиване на бакалавърска степен. Изследователските ѝ интереси са в областта на дигиталните медии, градската история, младежките култури и визуалните изкуства. Занимава се с любителска фотография и създава авторски документални филми.
Последни
- РЕКЛАМА -spot_img
Вижте още
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here