Home Театър, любов моя Що за странно животно е жената? Здрава Каменова пита, Яна Огнянова отговаря

Що за странно животно е жената? Здрава Каменова пита, Яна Огнянова отговаря

Що за странно животно е жената? Здрава Каменова пита, Яна Огнянова отговаря
Яна Огнянова, снимка: фейсбук

Жената – тайнствена, загадъчна и мистична, ядосана, амбициозна и незадоволена, гладна, озъбена, разголена, мила, обичаща и грижовна – както и да я наречем, няма да сбъркаме. Но какво се крие зад всяка от тези черти на характера? Що за странно животно е жената от днес, вчера и утре? Отговори на тези въпроси ще се опита да даде актрисата Яна Огнянова в спектакъла „Жената е странно животно”.

Датата е 27 февруари, мястото – Нов театър НДК. Яна Огнянова ще се превъплъти в куче, в овца, в готвачка, в актриса, в себе си дори, цели 34 роли, за да поеме по пътя на търсенето на непознатата женска същност, която винаги се мени, за да остане непроменена. Моноспектакълът обещава една абсурдно смешна вечер с нея и лудите ѝ приятелки. Героинята е безработна актриса, която си търси работа. Всеки ден, от кастинг на кастинг, животът я среща с нови и безкрайно интересни хора. Те я поставят в различни ситуации, уж смешни, но в съзнанието и емоционалната оценъчна система на актрисата те са трагични.

Яна Огнянова, снимка: фейсбук

Декорът е оскъден, затова пък присъствието на Яна Огнянова запълва и сцената, и салона с енергията си. По думите на зрителите, оставили мнение в социалните мрежи, спектакълът тотално е преобърнал представите им за моноспектакъл, всяка жена намира себе си в някой от образите, а мъжете откриват половинките си в тях. Това само доказва колко разнолика и същевременно обща същност имат жените в своето прастаро начало, закодирано в тях и колко разпалено играе Яна Огнянова, за да събуди всяка една женска същност в себе си и в женската публика.

Автор и режисьор на спектакъла е Здрава Каменова, която пише текста по молба на Яна. Актрисата споделя, че е искала да изиграе нещо лично, нещо много силно, писано специално за нея и само седмица след молбата ѝ текстът е факт. След няколко месеца репетиции спектакълът се качва на сцена.

Билети можете да закупите от тук.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here