Home Детски кът Сноуборд за деца на Витоша

Сноуборд за деца на Витоша

Сноуборд за деца на Витоша
Снимка: Tyler Tornberg

Този уикенд на Витоша се организират сноубордкрос с Александра Жекова и безплатни уроци за деца.

Богата програма от интересни събития и приятни изненади очаква любителите на зимните спортове през уикенда.

На 5-6 март официално ще отвори врати новата „фрийстайл“ зона в района на писта Меча поляна – „Витоша Сноупарк“. Специално обособеният терен за ски и сноуборд в свободен стил ще включва общо 7 уреда – рейлове, тръби и боксове, разпределени в две линии – една по-лесна и една за по-напредналите.

Паркът ще работи всеки ден от 10.00 до 15.00 часа до края на сезона в зависимост от метеорологичните условия. Ползвателите му могат да се възползват от отделна карта само за зоната на Меча поляна и обслужващото парка съоръжение на цена от 20 лева за цял ден.

В същия ден на писта Витошко лале 1 с финал отново на Меча поляна ще се проведе състезанието по сноубордкрос „Купа Блейд“, чийто основен организатор е българската сноуборд медалистка Александра Жекова.

Александра Жекова. Снимка: Facebook

В неделя на 6-и март, ще бъде ситуирано иновативно сноуборд обучение за най-малките любители на зимните спортове. В специално обособен „Burton Riglet Park“ за първи път на Витоша ще се състои училище по сноуборд за деца.

Риглет системата за обучение дава възможност за първи стъпки в сноуборда от съвсем крехка детска възраст, щом детето е проходило стабилно.

Зоната за обучение включва разнообразни уреди, по които малчуганите да развиват уменията си за баланс и двигателната си култура. Преминавайки през специално оформени бабуни и виражи, децата чрез игри и забавления научават важни похвати за карането на сноуборд и като цяло за зимните спортове.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here