Home Детски кът Софийски куклен театрален салон ще зарадва малките зрители с вълнуващи представления и любими герои

Софийски куклен театрален салон ще зарадва малките зрители с вълнуващи представления и любими герои

Софийски куклен театрален салон ще зарадва малките зрители с вълнуващи представления и любими герои
„Пипи дългото чорапче“, Държавен куклен театър – Ямбол

Със силна заявка за богата и интересна програма започва Софийският куклен театрален салон. Авторският спектакъл на Мила Коларова и Румен Гаванозов „Малката нула“ поставя началото, след официалното откриване на фестивала на 19 март.

Спектакълът е номиниран за награда „Икар“ в категория „Постижение в кукленото изкуство“ и е вдъхновен от едноименното стихотворение на Джани Родари. Малките зрители ще се впуснат в приключенията на Нулата в света на цифрите. Един свят, досущ като човешкия, пълен с конфликти и драма, любов и страст и неочаквани обрати ще видите в салон „Янко Сакъзов“ на 19 март и 20 март от 11:00 ч.

На същите дати в салон „Гурко“ почитателите на кукления театър могат да гледат още два спектакъла номинирани за награда „Икар.

„Малката самовила“, спектакъл на Куклен театър – Благоевград е на 19 март от 11.00 и 16.30 часа. „Пипи дългото чорапче“, спектакъл на Държавен куклен театър – Ямбол е на сцената на 20 март от 11.00 часа. След спектакъла зрителите могат да се включат в творческата работилница „Да си направим Пипи“, заедно с актьори и художници от Столичен куклен театър.

Световният ден на кукления театър на 21 март по традиция ще бъде почетен с  наградите „Сивина“, които се връчват на млади актьори за техните първи изяви на професионална сцена. Наградата е учредена през 2009 г. на името на Сивина Сивинова – една от най-ярките млади актриси в Столичен куклен театър, по инициатива на Кирякос Аргиропулос и проф. Петър Пашов.

Тази година са номинираните са от Родопски драматичен театър „Николай Хайтов“, Смолян; Държавен куклен театър – Пловдив; Драматично-куклен театър „Иван Радоев“, Плевен; Драматично-куклен театър „Иван Димов“, Хасково; Държавен куклен театър – Габрово; Държавен куклен театър – Търговище.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here