spot_img
-0.8 C
София
петък | 27.01.2023 | 03:01:27

СОС утвърди Календара на културните събития за 2022 г. – можете да се включите!

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img

Столичният общински съвет (СОС) утвърди днес Календара на културните събития на Столична община за 2022 г., структуриран в разделите „Стратегически събития”, „Значими събития”, „Лятна програма”, „Открити сцени – логистична и/или финансова подкрепа”, „Събития на столичните райони” и „Събития на Столичната община”.

В раздел „Стратегически събития” са включени 10 традиционни инициативи, в раздел „Значими събития” присъстват 40 събития. За първи път в Календара ще бъдат реализирани 7 инициативи, част от които са реализирали предходните си издания с подкрепата на Програма „Култура” и са привлекли вниманието на публиката. Това са: „Мелба – международен фестивал за дизайн в София. Пето юбилейно издание”, „Международен поетичен фестивал „Софийските метафори”, Фестивал „София Камералия”, „Музикални вторници”, „Реките на София”, Фестивал „Културама”, „Музейко в града”: „Интерактивно арт и научно шоу за светлината”.

Специални приоритети на Календара за 2022 г. са разширяване на публиките със специален фокус привличане на юношеска и младежка аудитория, развитие на професионалните компетенции и насърчаване на изявата на младите творци и развитие на професионалистите и мениджърите в сферата на културата.

Акцентът върху изявите на открито отново ще насърчава срещите на творците с публиките в периодите, в които е най-безопасно събирането на хора на едно място.

Остават отворени сесиите за кандидатстване за раздели:

  • „Събития на Столичната община” – заявления за включване на събития се подават през цялата година;
  • „Открити сцени – логистична и/или финансова подкрепа” – заявления за включване на събития се приемат от 1-ви до 31-ви март 2022 г.; 
  • „Лятна програма” – заявления за включване на събития се приемат от 1-ви март до 1-ви април 2022 г.;
  • За включване на изложби в „Галерии на открито” – предложения се подават през цялата година;
  • За включване в програмата на „Амфитеатър с полифункционална сцена – парк НДК” заявления се подават през цялата година, минимум един месец преди реализацията на събитието, но не по-късно от 10-о число на предходния месец.

Условията и документите за кандидатстване по тези раздели са публикувани тук.

- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
Лилия Христова
Лилия Христоваhttp://www.cultureone.bg
Лилия Христова е журналистка, редактор и медиатор. Завършва  9-та Френска езикова гимназия „Алфонс дьо Ламартин”, а след това и журналистика в Софийски университет „Св. Климент Охридски”. От 2013 г. работи в различни печатни и онлайн медии. През 2017 г. започва да се занимава и с книгоиздаване, а през 2021 г. започва самостоятелна издателска дейност.
Последни
- РЕКЛАМА -spot_img
Вижте още
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here