spot_img
-0.8 C
София
неделя | 29.01.2023 | 09:01:02

Спектакълът „Минало не/свършено“ с премиера в плевенския театър

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img

Премиерата на „Минало не/свършено“ ще е тази вечер от 19:00 часа в камерна зала „Пан Бурянин“ на плевенския Драматично-куклен театър „Иван Радоев“.

Младият режисьор Денис Симеонов провокира зрителите със своeто куклено представление за възрастни:

Здравейте, уважаеми зрители! Добре дошли в нашето старо мазе или пък таван, или може би килер. Тук се съхраняват или, по-точно казано, изхвърлят стари, овехтели и ненужни или непотребни вещи, спомени или мечти. Неочаквано тук ще се появят нашите двама герои, които ще трябва да разберат отговорите на няколко важни въпроса, а именно: какво е това място? Те защо са там? Дали ще могат да излязат… и дали въобще трябва да излизат оттам?

Всеки зрител ще намери по нещо за себе си в спектакъла, който няма точен сюжет, тъй като не е правен по конкретен текст или пиеса, споделя в интервю за БТА Денис Симеонов. „Минало не/свършено“ е една голяма импровизация с вплетени много идеи и теми, известни музикални парчета, както и авторска музика на Милен Апостолов, допълва той.

Сценографията на спектакъла е на Симеон Димитров, музиката на Милен Апостолов. С участието на: Марияна Петрова и Маргарита Костова.

Денис Симеонов е един от младите режисьори в Драматично-куклен театър „Иван Радоев“ в Плевен. Той е завършил през 2020 г. режисура за куклен театър в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ в класа на проф. Жени Пашова с ас. Петър Пашов – младши.

Дебютът му е със спектакъла „Ученикът на смъртта“ по полска народна приказка на сцената на плевенския театър и все още е част от неговия афиш като следващото представление ще е на 22 март. Спектакълът спечели награда от фестивала ПИЕРО през миналата година за музиката на Милен Апостолов. 

Билети тук.

- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
Зарина Василева
Зарина Василеваhttp://www.cultureone.bg
Зарина Василева е дългогодишен журналист, отличена е с престижното отличие „Журналистика за развитие – 2020“. Завършила е „Право“ и „Журналистика и медии”. Към момента е докторант по онлайн журналистика  във Факултета по журналистика и масова комуникация на СУ „Св. Климент Охридски“.
Последни
- РЕКЛАМА -spot_img
Вижте още
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here