Home Музика и танци Стинг продаде правата върху целия си авторски каталог на „Юнивърсал мюзик”

Стинг продаде правата върху целия си авторски каталог на „Юнивърсал мюзик”

Стинг продаде правата върху целия си авторски каталог на „Юнивърсал мюзик”
Снимка: facebook.com

Британският певец Стинг продаде целия си авторски каталог, включително и хитове на група Police, на клон на „Юнивърсaл мюзик”.

Така той се нареди до редица други изпълнители, които предоставиха правата си на гиганти от музикалната индустрия, сред които Боб Дилън, Брус Спрингстийн, Пол Саймън, Стиви Никс, Монтли крю, Ред Хот Чили Пепърс и Шакира.

От „Юнивърсал мюзик” не разкриват финансовите условия на сделката в своето съобщение за пресата, но според оценки на американските медии продажбата възлиза на стойност около 250 млн. долара. Тя обeдинява каталога с песни текстове на 70-годишния изпълнител и този на записаната от него музика, който вече е в ръцете на компанията.

„Юнивърсал” вече ще получава всички бъдещи приходи, свързани с авторските права на песните на Стинг, сред които са и хитовите “Every Breath You Take” и “Fields of Gold”.

В изявление, публикувано от компанията, Стинг каза още, че иска работата му да бъде използвана така, че да се свърже с дългогодишните фенове по нови начини и да представи песните му на нова публика. През ноември предстои издаването на 15-ия албум на певеца, като той ще носи името “The Bridge”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here