spot_img
-0.8 C
София
петък | 27.01.2023 | 02:01:05

Стинг продаде правата върху целия си авторски каталог на „Юнивърсал мюзик”

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img

Британският певец Стинг продаде целия си авторски каталог, включително и хитове на група Police, на клон на „Юнивърсaл мюзик”.

Така той се нареди до редица други изпълнители, които предоставиха правата си на гиганти от музикалната индустрия, сред които Боб Дилън, Брус Спрингстийн, Пол Саймън, Стиви Никс, Монтли крю, Ред Хот Чили Пепърс и Шакира.

От „Юнивърсал мюзик” не разкриват финансовите условия на сделката в своето съобщение за пресата, но според оценки на американските медии продажбата възлиза на стойност около 250 млн. долара. Тя обeдинява каталога с песни текстове на 70-годишния изпълнител и този на записаната от него музика, който вече е в ръцете на компанията.

„Юнивърсал” вече ще получава всички бъдещи приходи, свързани с авторските права на песните на Стинг, сред които са и хитовите “Every Breath You Take” и “Fields of Gold”.

В изявление, публикувано от компанията, Стинг каза още, че иска работата му да бъде използвана така, че да се свърже с дългогодишните фенове по нови начини и да представи песните му на нова публика. През ноември предстои издаването на 15-ия албум на певеца, като той ще носи името “The Bridge”.

- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
Лилия Христова
Лилия Христоваhttp://www.cultureone.bg
Лилия Христова е журналистка, редактор и медиатор. Завършва  9-та Френска езикова гимназия „Алфонс дьо Ламартин”, а след това и журналистика в Софийски университет „Св. Климент Охридски”. От 2013 г. работи в различни печатни и онлайн медии. През 2017 г. започва да се занимава и с книгоиздаване, а през 2021 г. започва самостоятелна издателска дейност.
Последни
- РЕКЛАМА -spot_img
Вижте още
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here